SSK ve SGK aynı şey mi?

İçindekiler:

  1. SSK ve SGK aynı şey mi?
  2. SGK 4a durumu aktif ne demek?
  3. E devletten sigortalı olduğumu nasıl anlarım?
  4. SGK girişi ne zaman görülür?
  5. Sigortalı olduğumu nasıl öğrenebilirim?
  6. Sigortanın yatıp yatmadığını nasıl anlarım?
  7. Muayene olabilmek için kaç gün sigortalı olmak gerekiyor?
  8. Sağlıktan yararlanmak için kaç gün sigortalı olmak gerekir 2020?
  9. Sağlıktan yararlanmak için ayda kaç gün prim gerekir?
  10. Genel sağlık sigortası olanlar özel hastaneye gidebilir mi?
  11. Sigorta yapıldıktan kaç gün sonra muayene olunur 2021?
  12. Işten çıkınca sigorta ne kadar devam eder 2021?
  13. Işten çıktıktan sonra GSS ne zaman başlar?
  14. Işten çıktıktan sonra Sgk'ya bildirmek gerekir mı?
  15. Babadan sigorta ne zaman biter?
  16. Öğrenci kaç yaşına kadar babasının sigortasından yararlanabilir?
  17. Babamın sağlık sigortasından kaç yaşına kadar yararlanılır?
  18. Sigorta kac yasinda biter?
  19. 2008 den önce sigortalı olan ne zaman ne zaman emekli olur?
  20. Kaç yaşına kadar aile sigortasından yararlanabilirim?
  21. Erkek çocuğu kaç yaşına kadar sağlıktan yararlanır 2020?
  22. Erkek çocukları babalarının sağlık sigortasından kaç yaşına kadar yararlanır?

SSK ve SGK aynı şey mi?

Sosyal Sigortalar Kurumu, yani SSK, yalnızca bir işverene bağlı çalışmak kaydı ile gelir elde eden kişilerin sigorta primlerini kapsar. ... Sosyal Güvenlik Kurumu, yani SGK, bünyesinde farklı çalışan tiplerine ait sigortaları birlikte barındırır.

SGK 4a durumu aktif ne demek?

Çalışan işçi, memur, esnaf, tüccar, çiftçi, muhtar ve isteğe bağlı sigortalılara aktif sigortalı diyoruz. Emekli, malul, ölen sigortalının eşi ve çocukları ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara da pasif sigortalı diyoruz. İdeal olanı, 4 ya da 3 çalışana (aktif sigortalıya), 1 çalışmayan (pasif sigortalı) düşmesi.

E devletten sigortalı olduğumu nasıl anlarım?

e-Devlet sayfasına girdikten sonra kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi kullanarak platforma giriş yapın. Mercek şeklindeki arama çubuğuna SGK yazın. Öneriler kısmında karşınıza ''Hizmet Dökümü'' ibaresi çıkacak, o ibareye tıklayın. Açılan yeni sayfadan sigortanızın aktif olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

SGK girişi ne zaman görülür?

Sigorta gün sayısı ve primleri, çalışmanın yapıldığı ayı takip eden ayın EN GEÇ 23'ünden sonra e-devlet üzerinden görülebilmektedir. Not: Ayın 23'ü hafta sonuna ya da resmi tatile denk gelirse, ancak takip eden iş gününden sonra görülebilir.

Sigortalı olduğumu nasıl öğrenebilirim?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi olan 170'i arayın. Ardından operatörün yönlendirmelerini takip ederek "Sigortalılık hizmet süresi" hakkında bilgi almak için 2'yi tuşlayın.

Sigortanın yatıp yatmadığını nasıl anlarım?

Bunu yapmanız için E-Devlet şifreniz yoksa en yakın PTT şubesinden E-Devlet şifresi almalısınız. Ardından sisteme giriş yapıp SGK Hizmet Dökümü şeklinde arama yapmalısınız. Aramada karşınıza çıkan sayfadan sigortanızın yatıp yatmadığını kolayca öğrenebilirsiniz. Bir diğer yöntemse ALO 170 SGK hattını aramaktır.

Muayene olabilmek için kaç gün sigortalı olmak gerekiyor?

Bunun için işten ayrılma tarihinin önceki son 1 yıl içerisinde en az 90 gün sigorta ve 90 günden fazla prim ödemesi olması gerekmektedir. 90 günden az primi olan kişiler işten ayrılmalarıyla birlikte 9 gün daha sağlıktan yararlanabilir.

Sağlıktan yararlanmak için kaç gün sigortalı olmak gerekir 2020?

120 gün süre ile sağlıktan yararlanabilmek için öğrencilerin lise ve dengi okullarından mezun olmaları ile birlikte diplomalarını genel sağlık sigortası müdürlüklerine ibraz etmeleri gerekiyor.

Sağlıktan yararlanmak için ayda kaç gün prim gerekir?

Part time çalışanlar, ay içinde 8 günden az çalışmışlarda, sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için genel sağlık sigortası primlerini 30 güne tamamlamak zorunda. Ayda 8 günden fazla çalışması olan işçilerin, ayrıca GSS primi ödemelerine gerek yok.

Genel sağlık sigortası olanlar özel hastaneye gidebilir mi?

Tamamlayıcı sağlık sigortası hem ayakta hem de yatarak tedaviler için geçerli. Sigortalı kişiler özel hastanelerdeki tedavileri karşılığında herhangi bir ücret ödemiyor ancak ayakta tedavilerde genelde belirli bir muayene sayısı limiti koyuluyor. ... Yatarak tedavilerde ise herhangi bir üst limit söz konusu değil.

Sigorta yapıldıktan kaç gün sonra muayene olunur 2021?

İşe başladıktan kaç gün sonra sigorta başlar 2021 Buna göre; Normalde sigortadan yararlanmak için gerekli gün sayısı son 1 yılda en az 30 gündür. İşe girdikten sonra en geç 30 gün dolduktan sonra sağlıktan yararlanırsınız. Bu durumun istisnaları da var ve daha erken de yararlanabilirsiniz.

Işten çıkınca sigorta ne kadar devam eder 2021?

İşten çıktıktan sonra sigortadan yararlanma süresi 2021 Eğer işten çıkış tarihinden önceki son 1 yıl içerisinde en az 90 gün sigorta priminiz varsa işten çıkışta sağlıktan yararlanma süresi 99 gün daha devam eder.

Işten çıktıktan sonra GSS ne zaman başlar?

Dolayısıyla geriye dönük bir yıl içerisinde 90 gün sigortası olanlar işten ayrıldıktan 100 gün sonra, geriye dönük bir yıl içerisinde 90 gün sigortası olmayanlar ise işten ayrıldıktan 10 gün sonra SGK Sağlık Provizyon Aktivasyon (SPAS) sistemi tarafından re'sen (otomatik olarak) süreyle genel sağlık sigortası (GSS) ...

Işten çıktıktan sonra Sgk'ya bildirmek gerekir mı?

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında işverenin, çalışanın sigortalılığı sona ermesi halinde düzenlediği ve SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu)'ya verdiği belgeye işten çıkış bildirgesi denir. İşten ayrılan bir çalışanın 10 iş günü içinde SGK'ya bildirilmesi gerekmektedir.

Babadan sigorta ne zaman biter?

İlgili kanun kapsamında 18 yaşını geçen çocukların SGK durumları belirlenmiştir. Buna göre lise ya da dengi öğrenimden mezun olanlar 20 yaşına, yükseköğretimden mezun olanlar ise 25 yaşına kadar anne ve babaları üzerinden SGK hakkı tanınmaktadır.

Öğrenci kaç yaşına kadar babasının sigortasından yararlanabilir?

Yüksek öğrenim görmesi halinde yani önlisans, lisans, yüksek lisans eğitimi görmesi koşulu ile 25 yaşını doldurmamış öğrenci babanın sigortasından yararlanma ya da annenin sigortasından yararlanma hakkına sahiptir.

Babamın sağlık sigortasından kaç yaşına kadar yararlanılır?

5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na göre 18 yaşın altındaki çocuklar varsa anne ya da babasının sağlık sigortasından koşulsuz olarak yararlanabilmekte. 18 yaşından sonra sigortadan yararlanma ise belirli şartlara bağlanmıştır.

Sigorta kac yasinda biter?

Yaş sınırı, lise ve dengi okul öğrencilerinde 20, yükseköğrenim görenlerde 25 olarak uygulanıyor. 18 yaşından büyük olup öğrenimlerine devam eden öğrencilere sağlanan bu haktan ilk başta sadece anne babası sigortalı bir işte çalışan veya emekli aylığı almakta olan çocuklar, “bakılmakla yükümlü olunan” sıfatıyla ...

2008 den önce sigortalı olan ne zaman ne zaman emekli olur?

SSK ya da diğer kapsamlarda ilk işe giriş tarihiniz 01.

Kaç yaşına kadar aile sigortasından yararlanabilirim?

18 yaşını dolduran öğrenci Sgk kapsamında anne/babasından yararlanabilir. 18 yaşından sonra babanın sigortasından yararlanma hükümleri şu şekildedir; Lisede okuyanlar 20 yaşını tamamladığı süreye, üniversitede okuyanlar ise 25 yaşını tamamladığı süreye kadar anne/babasından yararlanabilir.

Erkek çocuğu kaç yaşına kadar sağlıktan yararlanır 2020?

Bakmakla yükümlü olunan kişi kapsamında herhangi biri üzerinden sağlık yardımı alma imkanı olamayan (anne ve/veya babası olmayan, anne ve/veya babası olsa bile sosyal güvencesi olmayan), hak sahibi olarak yetim aylığı da almayan çocuklar ise 18 yaşını doldurdukları tarihten itibaren eğer sigortalı bir işte de ...

Erkek çocukları babalarının sağlık sigortasından kaç yaşına kadar yararlanır?

Öğrenciliği sırasında anne/babasının bakmakla yükümlü olduğu çocuğun sigortası 5510 sayılı Kanun ile değişikliğe uğradı. 5510 sayılı kanun öncesi, kız çocukları evlenene kadar veya boşandıktan sonra ölene kadar erkek çocukları ise 25 yaşına kadar eğitim şartı aranmaksızın anne veya babaları üzerinden sağlık ...