Ezan okunurken dua yapılır mı?

İçindekiler:

  1. Ezan okunurken dua yapılır mı?
  2. Hangi durumlarda dua reddedilmez?
  3. Ezan okunurken tuvalete girilir mi günah mı?
  4. Sabah ezanında ek olarak ne söylenir?
  5. Ezan kutsal mıdır?

Ezan okunurken dua yapılır mı?

Ezan okunurken dua etmek Peygamber Efendimiz Muhammed (sav) tarafından yapılmakta ve yapılması önerilmekteydi. ... Peygamber Efendimiz Muhammed (sav) “Ezanı duyduğunuz zaman, müezzinin dediklerini siz de deyin” şeklinde buyurduğu Ömer (ra) tarafından nakledilen bir hadiste belirtilmiştir.

Hangi durumlarda dua reddedilmez?

Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “İki şey vardır, asla reddedilmezler: Ezan esnasında yapılan dua ile, insanlar birbirine girdikleri savaş sırasında yapılan dua.”

Ezan okunurken tuvalete girilir mi günah mı?

EZAN OKUNURKEN TUVALETE GİRMEK GÜNAH MI? Fetva Meclisi'ne gelen bir soruda ezan okunurken tuvalete girilir mi konusu merak ediliyordu. Sürekli tartışılan bu konu için fetva meclisinden açıklama geldi; "Ezan okunurken tuvalete girmek konunsunda sıkışmak yoksa ezanı bekleyip girmek efdal olandır" denildi.

Sabah ezanında ek olarak ne söylenir?

Sabah ezanında "Hayye ale'l-felâh" cümlesinden sonra 2 defa "es-Salâtü hayrün mine'n-nevm" (Namaz uykudan hayırlıdır) denir. Allâhü ekber, Allâhü ekber, Allâhü ekber, Allâhü ekber. Eşhedü en lâ ilâhe illallah, Eşhedü en lâ ilâhe illallah.

Ezan kutsal mıdır?

O zaman tekrar edeyim: Ezan kutsal değildir, kutsal olan ibadettir kendi din anlayışınızı bize din olarak satamazsınız.