Bacak şişmesi neden olur?

İçindekiler:

  1. Bacak şişmesi neden olur?
  2. Bacaktaki şişlik için hangi doktora gidilir?
  3. Darbeden ayak şişmesine ne iyi gelir?
  4. Ayak ve bacak şişmesi neden olur?
  5. Ödem olduğunu nasıl anlarız?
  6. Vücutta şişlik için hangi bölüme gidilir?
  7. Şişin inmesi için ne yapılır?

Bacak şişmesi neden olur?

Kas, tendon yırtılması veya eklem iltihabı gibi nedenler bacakta iltihaplanmaya bağlı şişlik oluşturabilir. Kalbin kanı pompalama fonksiyonunu tam olarak yerine getiremediği bu rahatsızlık vücutta, başta bacaklarda olmak üzere, ödem oluşumuna neden olur.

Bacaktaki şişlik için hangi doktora gidilir?

Bacak ağrıları özellikle kaval kemiğinin ön bölgesinde meydana gelen şişlik, kızarıklık gibi cilt hastalıkları ile birleşiyorsa genel dahiliye bölümüne gidilmelidir. Ayaklarda / bacaklarda kızarıklık şişlik, ağrı için enfeksiyon hastalıkları bölümüne gidilir.

Darbeden ayak şişmesine ne iyi gelir?

Soğuk Kompres: Burkulma ve çarpma sonucu ayak bileği şişmesi yaşıyorsanız, doktorunuz bölgeye soğuk kompres uygulamanızı tavsiye edebilir. Bunun için, birkaç parça buz küpünü veya donmuş bir pet şişeyi temiz bir beze sararak şişlik üzerinde 10-15 dakika bekletmelisiniz.

Ayak ve bacak şişmesi neden olur?

Yaralanma veya enfeksiyon: Ayağı, bacağı veya bileği etkileyen bir yaralanma veya enfeksiyon bu bölgeye giden kan akışında artışa neden olur. Bunun sonucunda şişme oluşur. Damar yetersizliği: Bu durum damarlar kanı yeterince pompalayamadığında ve kanın bacaklarda birikmesi sonucunda oluşur.

Ödem olduğunu nasıl anlarız?

Ödemin belirtileri
  • Özellikle bacak veya kollarda cildin altındaki dokunun şişmesi.
  • Gerilmiş veya parlak cilt.
  • Ödemli bölgeye birkaç saniye basılı tuttuktan sonra ciltte çukur oluşumu.
  • Karın boşluğunda şişlik.
  • Bacak ve ayaklardaki şişkinlik nedeniyle yürümede zorlanma.

Vücutta şişlik için hangi bölüme gidilir?

Geçici ödem, tuz alımını azaltarak ve otururken bacaklarınızı yukarıda tutarak iyileştirilebilir. Bunun dışında herhangi bir hastalığa bağlı olsun ya da olmasın, vücudunuzun herhangi bir noktasında meydana gelen ödem için hastanelerin Dâhiliye ya da Nefroloji polikliniklerine başvurabilirsiniz.

Şişin inmesi için ne yapılır?

Soğuk kompres, iltihaplanmayı ve şişmeyi azaltmaya yardımcı olacaktır. Bunun için: - Birkaç buz küpünü bir havlu bezine sarın. Yaklaşık 1 dakika boyunca şişmiş olan bölgede bekletin. 5 dakika ara verip ardından gerekirse 1 dakika kadar daha soğuk kompresi uygulayın.