Evde kepekten nasıl kurtulurum?

İçindekiler:

  1. Evde kepekten nasıl kurtulurum?
  2. Kepeğe karşı elma sirkesi nasıl kullanılır?
  3. Saçımı kepekten nasıl kurtulurum?
  4. Kepeğe hangi şampuan iyi gelir?
  5. Limon Kepegi yok eder mi?
  6. Saçımızda neden kepek olur?
  7. Kepege karsi ne etkili?
  8. Erkek saçtaki kepek nasıl gider?
  9. Saç sirkesini ne öldürür?

Evde kepekten nasıl kurtulurum?

Elma ya da üzüm fark etmez, sirke de kepek sorununu ortadan kaldırmada başta gelen isimlerden. Genişçe bir kabın içine ılık su doldurun, ardından içine sirke koyup karıştırın. Saçlarınızı güzelce yıkayıp duruladıktan sonra hazırladığınız bu sirkeli suyla da saçlarınızı güzelce durulayın.

Kepeğe karşı elma sirkesi nasıl kullanılır?

Sirke: Kepekten kurtulmak için, her şampuanlamanın ardından 2 fincan soğuk suya 2 fincan elma sirkesi ekleyip saçınızı bununla durulayın. Ayrıca, saçınızı şampuanlamadan önce saçınıza doğrudan 3 yemek kaşığı sirke uygulayarak saç derinize masaj yapın. Birkaç dakika bu şekilde bekleyin ve saçınızı durulayın.

Saçımı kepekten nasıl kurtulurum?

Çeyrek bardak suyla, çeyrek bardak elma sirkesini sprey şişesinin içinde karıştırın ve saç derinize püskürtün. Saçlarınızı havluyla sarın ve 15-60 dakika oturup bekleyin, daha sonra saçınızı her zamanki gibi durulayın. Bunu haftada 2 kez yapın.

Kepeğe hangi şampuan iyi gelir?

  • 1 - Head & Shoulders Supreme Arındırıcı ve Besleyici Sampuan. ...
  • 2 - Clear Nem Terapisi Kadın Şampuan. ...
  • 3 - SIVENO %100 DOĞAL KEPEĞE KARŞI ETKİLİ ŞAMPUAN. ...
  • 4 - Davines Purifying Kepeğe Karşı Şampuan. ...
  • 5 - Kerastase Specifique Kepek Önleyici Şampuan.

Limon Kepegi yok eder mi?

Limon suyunun bakterileri ve mikropları öldürücü etkisi vardır. ... Aynı zamanda saçlarda yağ dengesini korumaya yardımcı olan limon suyu saç sağlığını korurken yağ bezlerinin fazla yağ üretmesini engeller. KEPEK DERDİNE SON! Limon suyu kepek sorunu için de kullanılabilir.

Saçımızda neden kepek olur?

Saçı az ya da çok yıkamak: Az yıkanan ve yağlanan saçta kepek oluşur ama bu, her kepekli saç pistir, yıkanmamıştır anlamına gelmez. Saçını az yıkayanlar yağlanma ve kepek sorunuyla daha çok karşılaşabilir. Öte yandan saçı sık sık şampuanlamak da kafa derisini tahriş edip kepeğe neden olabilir.

Kepege karsi ne etkili?

Hindistan cevizi yağı içermiş olduğu vitaminler sayesinde kepeği ortadan kaldırır ve saçların daha güçlü olmasını sağlar. Kepeğe karşı en etkili doğal yollardan biri Hindistan cevizi yağıdır. Bir tutam Hindistan cevizi yağı alarak saçlarınıza masaj şeklinde köklerine yedirebilirsiniz.

Erkek saçtaki kepek nasıl gider?

Sirke saç derisini ölü derilerden arındırarak kaşıntı ve kepek sorununu ortadan kaldırır. İyi bir temizleyici olan sirke aynı zamanda saç derisinin hava almasını ve saçların parlaklığını geri kazanmasına yardımcı olur. 2-3 yemek kaşığı sirkeyi saç derinize masaj yaparak yedirin. 10 dakika sonra saçlarınızı yıkayın.

Saç sirkesini ne öldürür?

Zeytinyağı dışında Hindistan cevizi yağı, sarımsak, sirke, vazelin, Aloe Vera jeli saç sirkesinde doğal çözüm sağlayan ürünlerdir. Bu ürünler içerisinde özellikle sirke, bit temizliği için en etkili yöntemlerden biri.