Kalp Sağdamı Soldamı nedir?

İçindekiler:

  1. Kalp Sağdamı Soldamı nedir?
  2. Kalp tam olarak nerede bulunur?
  3. Kadınlarda gögüs kafesi agrısı neden olur?
  4. Kadınlarda gögüs agrısı neden olur?
  5. Memedeki ağrının sebebi ne olabilir?
  6. Göğsümde kitle olduğunu nasıl anlarım?

Kalp Sağdamı Soldamı nedir?

Ama bu yalnızca görünüşte! Çünkü vücudumuzun içinde her şey çok farklı: Kalp, dalak ve pankreas solda, safra kesesi ve karaciğer sağda... Hatta akciğer gibi çift organlar da sağ ile sol arasında morfolojik farklılıklar sergilerler: Sağ akciğer için üç lob ve sol için de iki lob.

Kalp tam olarak nerede bulunur?

Kalp, göğsümüzün ortasında göğüs kemiğinin hemen altında yer alıyor. Kalbin dış yüzünü perikard denilen çepeçevre bir zar kaplıyor.

Kadınlarda gögüs kafesi agrısı neden olur?

Bununla birlikte göğüs ağrısı şikâyeti varlığında öncelikle mutlaka kalp sorunları ekarte edilmelidir. Göğüs ağrısının diğer nedenleri arasında akciğer sorunları, hazımsızlık, reflü, kas gerginliği, göğüs kemiğine yakın kaburga eklemlerinde iltihaplanma sayılabilir. Birçok farklı problem göğüs ağrısına neden olabilir.

Kadınlarda gögüs agrısı neden olur?

Meme ağrısı, kadınlarda pek çok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Ağrının nedeninin kesin olarak belirlenebilmesi genellikle zordur. Bunun sebebi ağrı oluşumunda rol oynayabilecek çok sayıda faktörün bulunmasıdır. Meme ucu ağrısı veya meme ağrısı oluşumunda etkili olan birincil faktör üreme hormonlarıdır.

Memedeki ağrının sebebi ne olabilir?

Adet dönemleriyle ilişkisiz meme ağrıları ise daha önce geçirilmiş bir meme ameliyatına, göğüs duvarı veya boyun kaslarından kaynaklı yansıyan bir ağrıya, hormonal değişimlere, psikolojik sebeplere, kafein alımına ve diyetle bazı önemli yağ asitlerinin eksik alınmasına bağlı oluşabiliyor.

Göğsümde kitle olduğunu nasıl anlarım?

Meme kanseri belirtileri arasında en belirgini memede ele gelen kitledir. Ele gelen kitle meme dışında koltuk altında da olabilir. Eğer kitle büyümüş ise meme ucunun içeri doğru çekilmesi de meme kanseri belirtilerindendir. Çok nadir görülse de meme ucundan kanlı ya da kansız akıntı da meme kanserini işaret edebilir.