Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar nedir?

İçindekiler:

  1. Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar nedir?
  2. Davalarda takipsizlik ne demek?
  3. Savcı takipsizlik kararı nasıl verir?
  4. Takipsizlik kararı verilen dosya tekrar açılır mı?
  5. Savci ne zaman takipsizlik verir?
  6. Icra dosyalarında kapalı Takipsizlik ne demek?
  7. Takipsizlik almak ne demek?
  8. Dosya durumu takipsizlik nedir?
  9. Takipsizlik kararı adli sicile işlenir mi?
  10. Icra dosyası kapalı Takipsizlik ne demek?
  11. Takipsizlik verilen icra dosya tekrar açılır mı?
  12. UYAP dosya durumu kapalı ne demek?

Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar nedir?

Buna göre; “Cumhuriyet savcısı, soruşturma evresi sonunda, kamu davasının açılması için yeterli şüphe oluşturacak delil elde edilememesi veya kovuşturma olanağının bulunmaması hâllerinde kovuşturmaya yer olmadığına karar verir.'' Bu karar, uygulamada takipsizlik kararı olarak adlandırılmaktadır.

Davalarda takipsizlik ne demek?

Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar (KYOK), diğer bir deyişle takipsizlik kararı; Cumhuriyet savcısı tarafından yürütülen soruşturma neticesinde şüpheli kişi hakkında kovuşturma olanağı veya yeterli şüphe oluşturacak delil bulunmaması nedeniyle ceza mahkemesinde kamu davası açılmasına gerek görülmemesini ifade eder ...

Savcı takipsizlik kararı nasıl verir?

Soruşturma içerisinde bulunan Cumhuriyet savcısı, takipsizlik kararını şu durumlarda verir. Şikayet açıldıktan sonra suçlu olan kişinin suçunun ispatı yeterli bir şekilde yapılmadığı zaman takipsizlik karar verilir.

Takipsizlik kararı verilen dosya tekrar açılır mı?

Takipsizlik Kararı Verilen Dosya Tekrar Açılır mı? Cumhuriyet savcısı kovuşturmaya yer olmadığı kararını verdikten sonra dosya kapatıldığı için, kapatılan dosyanın açılması ancak yeni bir delile ulaşılması ile gerçekleşebilir.

Savci ne zaman takipsizlik verir?

Soruşturma içerisinde bulunan Cumhuriyet savcısı, takipsizlik kararını şu durumlarda verir. Şikayet açıldıktan sonra suçlu olan kişinin suçunun ispatı yeterli bir şekilde yapılmadığı zaman takipsizlik karar verilir. Kısaca delil yetersizliği diyebiliriz.

Icra dosyalarında kapalı Takipsizlik ne demek?

İcra dosyası kapalı takipsizlik kararı, alacaklı kişinin bir yıl boyunca dosya ile ilgili herhangi bir işlem yapmaması halinde uygulanmaktadır. Bu durum icra dosyası takipsizlik nedeni ile düşmesi anlamına gelmektedir. Ancak, alacaklı tarafın süreci yeniden başlatma hakkı bulunmaktadır.

Takipsizlik almak ne demek?

Takipsizlik kararı, cumhuriyet savcısının yaşanan olayla alakalı dava açılmaması için verdiği karardır. Takipsizlik Kararı Nedir? Pek çok kişinin başından bazı kötü olaylar geçebiliyor. ... Fakat şikayet edilme durumundan sonra, sürecin devam edip etmemesine cumhuriyet savcıları karar veriyor.

Dosya durumu takipsizlik nedir?

Takipsizlik kararı, cumhuriyet savcısının yaşanan olayla alakalı dava açılmaması için verdiği karardır.

Takipsizlik kararı adli sicile işlenir mi?

Adli sicil kayıtlarına, kanuna göre mahkeme tarafından verilmiş olan mahkûmiyet kararları işlenmektedir. Ayrıca bu kararlar için kesinleşmiş olma hükmü bulunmaktadır. Takipsizlik kararı ise davanın açılmasını bile engellediğinden, bu kararların adli sicil kayıtlarına işlenmesi gibi bir husus olamaz.

Icra dosyası kapalı Takipsizlik ne demek?

İcra dosyası kapalı takipsizlik kararı, alacaklı kişinin bir yıl boyunca dosya ile ilgili herhangi bir işlem yapmaması halinde uygulanmaktadır. Bu durum icra dosyası takipsizlik nedeni ile düşmesi anlamına gelmektedir. Ancak, alacaklı tarafın süreci yeniden başlatma hakkı bulunmaktadır.

Takipsizlik verilen icra dosya tekrar açılır mı?

Tekrar açılabilen dosyalar sadece takipsizlik sebebiyle düşen icra takipleridir. İcra ve İflas Kanunu'nun 78. maddesinin dördüncü ve beşinci fıkrasına göre; haciz talebi yasal süre içerisinde yapılmazsa veya yine bu süre içerisinde geri alındıktan sonra yenilenmez ise dosya işlemden kaldırılacaktır.

UYAP dosya durumu kapalı ne demek?

Dosyanız hakkında mahkemece karar verildiğinde Uyap'da dosya durumu karara çıkmış olarak görünür. Kararın üst mahkemelere başvurularak ya da başvurulmadan kesinleşmesi halinde ise dosya durumu kapalı hale gelir.