Bacaklarım çok ağrıyor neden olabilir?

İçindekiler:

  1. Bacaklarım çok ağrıyor neden olabilir?
  2. Bacak kemik ağrısına ne iyi gelir?
  3. Lipödem hangi doktor bakar?
  4. Uykuda bacaklarım neden sızlıyor sebebi nedir?

Bacaklarım çok ağrıyor neden olabilir?

Kas spazmı olarak da adlandırılan bu durum, kas yorgunluğuna, vücudun susuz kalmasına ve dengesiz beslenmeye bağlı olarak ortaya çıkar. Bunun yanı sıra bel fıtığı nedeniyle de bacak ağrısı hissedilebilir. Bacak ağrısı nedenleri arasında travma, gebelik ve çocukluk döneminde görülen büyüme atakları da bulunur.

Bacak kemik ağrısına ne iyi gelir?

Hindistan cevizi yağı ve zeytinyağını karıştırdıktan sonra 10 dakika boyunca ağrılı bölgeye masaj yaparak yayın. Kan dolaşımı hızlandığı için bacakları rahatlatacaktır. Toz zerdeçal, elma sirkesi, epsom tuzu da masajla ağrıyan bölgeye yedirilerek bacak sızlamasını hafifletir.

Lipödem hangi doktor bakar?

Bunun dışında herhangi bir hastalığa bağlı olsun ya da olmasın, vücudunuzun herhangi bir noktasında meydana gelen ödem için hastanelerin Dâhiliye ya da Nefroloji polikliniklerine başvurabilirsiniz.

Uykuda bacaklarım neden sızlıyor sebebi nedir?

* Altta yatan bir hastalık Altta yatan hastalık ya da fizyolojik durumlarda gece bacak ağrılarına sebep olabilir. Bunlardan bir kısmı hamilelik, nörolojik hastalıklar, pıhtılar, artrit, travmalar, enfeksiyon veya damar hastalıkları olabilir.