Basketbol maçında 5 saniye kuralı nedir?

İçindekiler:

  1. Basketbol maçında 5 saniye kuralı nedir?
  2. 5 kuralı nedir?
  3. Basketbol potası ölçüleri nelerdir?
  4. Panya neye denir ve ebatları nedir?
  5. Panya neresi?
  6. Pota Yuksekligi ne kadar?
  7. Pota nin anlamı nedir?

Basketbol maçında 5 saniye kuralı nedir?

Oyuncu, hakemden topu aldıktan sonra kenarda kalan topu, çizgi dışına çıkarmadan 5 saniye içerisinde oyuna sokmak zorundadır. Bu kurala da 5 saniye kuralı adı verilir. Çok sık rastlanmayan bu kuralda ihlal yapılırsa top karşı takıma geçer ve aynı yerden oyun tekrar başlar.

5 kuralı nedir?

5 saat kuralı, haftada 5 saatinizi ya da her çalışma gününün 1 saatini bilinçli ve kasti öğrenmeye ayırmak demektir. Başka işlerle kafayı karıştırmadan, bütün dikkatinizi öğrenmeye verebilirsiniz.

Basketbol potası ölçüleri nelerdir?

Basketbol potası, basketbolda top ile basket atılan çember dairedir. Basketbol potası çemberinin çapı 45 cm ve çemberin saha içine girintisi 1,20 metredir. Yerden yüksekliği 10 feet yani yaklaşık 3,05 metredir, NBA'da da bu yükseklik aynıdır. Topun çarptığı levhaya panya adı verilir.

Panya neye denir ve ebatları nedir?

basketbol topunun basket atmak için çarptığı alana panya denir panyanın önünde basketbol çemberi bulunur. ... panyanın ölçüleri fiba standartlarına göre 105×80 cm'dir.

Panya neresi?

Panya: Çemberin bağlı olduğu dikdörtgen alandır. Oyuncular panyadan yardım alarak topu çemberin içinden geçirmeye çalışırlar. POTA VE ÇEMBER ÖLÇÜLERİ NEDİR? Basketbol potası çemberinin çapı 45 cm ve çemberin saha içine girintisi 1,20 metredir.

Pota Yuksekligi ne kadar?

Uluslararası standartlarda bir basketbol potası çemberinin çapı 45 cm ve saha içi girintisi 1.

Pota nin anlamı nedir?

(I) a. (po´ta) İçinde maden eritilen kap.