Vajinal genişlik nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Vajinal genişlik nasıl anlaşılır?
  2. Vajinal darlık ne demek?
  3. Vajinal darlık neden olur?
  4. Vajina yırtılması neden olur?
  5. Vajina daraltıcı krem ne işe yarar?
  6. Doğum yırtığı ne zaman iyileşir?

Vajinal genişlik nasıl anlaşılır?

Vajina genişliği konusunda net bir şey ifade etmek mümkün değildir. Ancak bu alanda objektif ölçümler yapılabilir. Bu objektif ölçümleri yapmaya yarayan en önemli araç ise Kegel cihazıdır. Bu cihaz sayesinde vajinanın kasılıp gevşemesine bağlı olarak genişliğin ne seviyede olduğu daha net bir şekilde belirlenir.

Vajinal darlık ne demek?

Vajina darlığı nedir? Vajinanın doğuştan veya sonradan daralması nedeniyle, cinsel ilişkide sorunların yaşanmasıyla kendisini gösteren durumları içerir. Vajina darlığı en sıklıkla; cinsel ilişkide ağrı (disparoni),cinsel ilişkiye girememe ve jinekolojik muayene olmada zorluk gibi sıkıntılara neden olmaktadır.

Vajinal darlık neden olur?

Vajina neden daralır? Vajina doğuştan olan veya sonradan kazanılmış durumlara bağlı dar olabilir. Genetik bazı hastalıklar, hormonal bozukluklar ve tümörler nedeniyle doğuştan vajina yokluğu veya darlığı görülebilmektedir.

Vajina yırtılması neden olur?

Vajina yırtılması, vajina duvarının ilişki, doğum, enfeksiyon ya da cerrahi müdahale gibi nedenlere bağlı yırtılıp bozulmasıdır. Yırtılma daha çok doğum ve cinsel ilişkiye bağlı olur. Vajina yırtığı toplumda yaklaşık %30 civarında yaygın olarak görülür.

Vajina daraltıcı krem ne işe yarar?

Yıpranan ve deforme olan vajina yapısının lokal olarakyenilenmesinde yardımcı olur. Vajinaya uzun süreli uygulamalarda kalıcı etki gösterir. Cinsel ilişkide kadın ve erkeğin daha fazla zevk almasınayardımcı olur.

Doğum yırtığı ne zaman iyileşir?

Büyük tuvalete çıkmak ya da vajinada baskı uyandıracak öksürme ve hapşurma gibi hareketler de vajinanızda acının artmasına sebep olabilir. Fakat ikinci haftaya doğru vajinal acınız giderek azalır ve dikişler de iyileşir. Üçüncü ya da dördüncü dereceden yırtılmaların iyileşmesi ise 2-3 haftayı bulur.