Rendelenmiş hindistan cevizi ile ne yapılır?

İçindekiler:

  1. Rendelenmiş hindistan cevizi ile ne yapılır?
  2. Yaş Hindistan ceviziyle ne yapılır?
  3. Dilimlenmiş hindistan cevizi nasıl yenir?
  4. Kekin içine Hindistan cevizi konur mu?
  5. Hindistan cevizi yağı içeceklerde nasıl kullanılır?
  6. Hindistan cevizi rendesi nasil kurutulur?
  7. Hindistan cevizi rendesi nasıl saklanır?
  8. Hindistan cevizi topları nasıl yapılır?
  9. Kekin içine portakal suyu konulur mu?
  10. Hindistan cevizi kurusu evde nasıl yapılır?
  11. Hindistan cevizi rendesi bozulur mu?
  12. Coconut suyu nasıl içilir?

Rendelenmiş hindistan cevizi ile ne yapılır?

Hindistan cevizinin rendelenerek kurutulmasıyle, kurutulmuş rendelenmiş hindistan cevizi elde edilir. Kurutulmuş rende hindistan cevizi çeşitli hamur işlerinde kullanılır. Bisküvi, pasta, kurabiye, kek bunlardan bazıları. Kimi ülkelerde dondurma ve reçel yapımında da kullanılıyor.

Yaş Hindistan ceviziyle ne yapılır?

Hindistan Cevizinden Yapılan Tatlılar, Muhallebi Lokumu, Pastane Usulü Üzümlü Kurabiye, Kokoş Kurabiye, Prenses Lokumu, Cocostar Pasta, Kokoş Lokum, Kabak Tatlısı, Selanik Tatlısı, Pişmaniye Kurabiye, Cevizli Kurabiye, Üç Malzemeli Un Kurabiyesi, Cocostar Kurabiye, Diyet Kurabiye, Havuç Topları, Hindistan Cevizli ...

Dilimlenmiş hindistan cevizi nasıl yenir?

Bu meyveyi kırdıktan sonra çiğ olarak zevkle tüketebilirsiniz. Ayrıca suyunu içmenizde herhangi bir sakınca yoktur. Dışı oldukça sert bir meyve olsa da içi kolayca yenebilmektedir. Ayrıca robot yardımıyla çektiğiniz Hindistan cevizini tatlı, kurabiye ve pastalarınızda güvenle kullanabilirsiniz.

Kekin içine Hindistan cevizi konur mu?

İlk olarak iç malzemesi için derin bir kaba yumurta aklarını koyup çırpın, köpük köpük olduktan sonra Hindistan cevizi ve pudra şekerini ekleyip yoğurun. ... Kekin iyi kabarması için şeker ve yumurtayı 3-4 dakika kadar derin bir kapta çırpın. Şeker eridikten sonra sıvı yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.

Hindistan cevizi yağı içeceklerde nasıl kullanılır?

Faydalarını almak için ise dilediğiniz yemeklere, sıvı gıdalara, soğuk ve sıcak içeceklere 1 veya 2 kaşık Hindistan cevizi yağı ekleyebilirsiniz. Yüksek ısıya diğer bitkisel kaynaklı yağlar gibi dayanıklıdır. Tıpkı zeytinyağı kullandığınız yemeklerde olduğu gibi rahatlıkla Hindistan cevizi yağı tercih edebilirsiniz.

Hindistan cevizi rendesi nasil kurutulur?

Hindistan cevizi rendesini açık havada kurutabilirsiniz. Bu yöntem uğraştırcı ve fazla zaman alıcı yöntemdir. Kolay olanı ise, rendelenmiş cevizi evdeki fırında kurtmaktır. Rende ceviz yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayılır, 50°C ila 55°C derece arasında üç saat içinde kurutulur.

Hindistan cevizi rendesi nasıl saklanır?

Hindistan cevizinin kabuğunu hiç kırmadan ve ellemeden saklamak istiyorsan güneş görmeyen serin bir yerde 4 ay kadar saklayabilirsin. Hindistan cevizini kırdıktan sonra beyaz kısımlarını rendeleyebilir ve bu kısımları buzdolabı poşetlerine paylaştırabilir ve derin dondurucuda 6 ay kadar saklayabilirsin.

Hindistan cevizi topları nasıl yapılır?

Hindistan Cevizi Topları Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir su bardağı Hindistan cevizini bir kaba koyalım. İçerisine yarım çay bardağı süt ile bir paket krem şantiyi ilave ederek karıştıralım.
  2. Elde ettiğimiz karışımı küçük toplar haline getireyim.
  3. Dışını dilediğiniz kuruyemiş ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kekin içine portakal suyu konulur mu?

Portakallı kek yapmak için 1,5 su bardağı toz şekerle 3 adet yumurta çırpılır. Yarım su bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı süt eklenerek çırpılır daha sonra taze sıkılmış 1 su bardağı portakal suyu katılır ve 3 su bardağı un azar azar ilave edilirken 1 paket kabartma tozu da eklenir.

Hindistan cevizi kurusu evde nasıl yapılır?

Hindistan cevizi rendesini açık havada kurutabilirsiniz. Bu yöntem uğraştırcı ve fazla zaman alıcı yöntemdir. Kolay olanı ise, rendelenmiş cevizi evdeki fırında kurtmaktır. Rende ceviz yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayılır, 50°C ila 55°C derece arasında üç saat içinde kurutulur.

Hindistan cevizi rendesi bozulur mu?

Hindistan cevizi doğru şekilde saklandığında bozulmayacaktır. İçeriğindeki yüksek oranda bulunan yağdan dolayı, çok sıcak ve güneşli bir yerde tutulduğunda bozulup, ekşir. Eğer dondurucuda saklanırsa da 4 veya 6 ay civarında bozulmadan rahatlıkla saklanır.

Coconut suyu nasıl içilir?

Hindistan Cevizi Suyu Nasıl İçilir?
  1. Son derece besleyici olan Hindistan cevizi suyunu, meyve suyu içine ekleyerek tüketebilirsiniz.
  2. Alkollü ve alkolsüz içeceklere, kokteyllere aroma vermek adına da bir miktar ekleyebilirsiniz.
  3. Gün içinde 200 ml – 1 bardak ölçüyü geçmemeniz tavsiye edilir.
Daha fazla öğe...