1 kg etten ne kadar tantuni çıkar?

İçindekiler:

  1. 1 kg etten ne kadar tantuni çıkar?
  2. Tantuni içinde kaç gram et?
  3. Kuşbaşı etten tantuni nasıl yapılır?
  4. Tantuniye baharat konur mu?
  5. Tantuniye kekik girer mi?

1 kg etten ne kadar tantuni çıkar?

1 kg etten ne kadar tantuni çıkar? Tadına ulaşabilmek için pişmiş etin en az 60 gram olması öneriliyor. Çiğ et pişerken takriben ağırlığının üçte birini kaybettiğini düşünürsek dürüm başına 90 gram olur. Bu durumda 11 tantuni çıkar.

Tantuni içinde kaç gram et?

Kıymadan, ciğerden ya da tavuk derisinden tantuni olmaz. Etin pişirileceği tavaya dökülecek su, yağ ve baharat kıvamında ayarlanmalı. Tadına ulaşabilmek için pişmiş etin en az 60 gram olması gerekiyor. Somun, açık ve lavaş ekmek arasına yapılan tantuniye domates, yeşillik, soğan ve baharat konulmalı.

Kuşbaşı etten tantuni nasıl yapılır?

Etleri nohut büyüklüğünde doğrayın zeytinyağını wok tavaya alın etleri soteleyin, kekik, karabiber, pulbiber, kimyon, tuz ve de yarım çay bardağı su ilave edin. Etlerimiz pişince 10 dk dinlendirelim lavaşımızı serelim hazırladığımız eti uzunca serelim ve de soğan domates maydanoz biberleri ekleyelim sıkıca saralım.

Tantuniye baharat konur mu?

Etli ve tavuk etli olarak yapılan tantunide, etler küçük küçük kesilir, tercihe göre biber soğan domates ve baharatları eklenir.

Tantuniye kekik girer mi?

Kesilen tavuk göğsünü tavamıza koyuyoruz ve üzerine tavuğun hizası kadar su koyuyoruz. ve biraz da yağ ekliyoruz. Bir tutam kekik atıyoruz. Tavada haşlanırken arada kaşıkla karıştırıyoruz, tavuklar beyazlaşana kadar haşlıyoruz su azalırsa su ilave ediyoruz, yağ ilave ediyoruz ve biraz kekik yine.