KYK borç yapılandırmada faiz siliniyor mu?

İçindekiler:

  1. KYK borç yapılandırmada faiz siliniyor mu?
  2. KYK borç Yapılandırma nasıl yapılıyor?
  3. KYK yapilandirma gelecek mi?
  4. KYK faiz affı başvurusu nasıl yapılır?
  5. KYK Borç yapılandırma uzatıldı mı?

KYK borç yapılandırmada faiz siliniyor mu?

Yapılandırılan borcun tamamının ilk taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde Yİ-ÜFE'ye göre hesaplanan tutarın yüzde 90'ı, ilk iki taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde ise yüzde 50'si tahsil edilmeyecek, yani silinecek.

KYK borç Yapılandırma nasıl yapılıyor?

KYK kredi borcu olanlar Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın 'ivd.gib.gov.tr' adresi üzerinden ya da e-Devlet üzerinden vergi borcu yapılandırma başvurusu yapılabiliyor.

KYK yapilandirma gelecek mi?

Vergi borçlarında yapılandırma için karar Resmi Gazete'de yer aldı. ... Bu kapsamda KYK borçları 36 ay taksit halinde ödenebilecek. Yapılandırma için 31 Ağustos 2021 tarihine kadar başvuru yapılması gerekecek.

KYK faiz affı başvurusu nasıl yapılır?

Borç yapılandırması için vatandaşlar Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın 'ivd.gib.gov.tr' adresi üzerinden giriş yapılacak, ardından ekranda e-Devlet ile giriş yapacak. Buna tıklayarak ve e-Devlet bilgilerinizle giriş yapacaksınız. Sitedeki talimatlarla ilerleyerek başvuru yapılabilecek.

KYK Borç yapılandırma uzatıldı mı?

Yapılandırılan borçların ilk taksit ödeme süresi de (peşin ödeme süresi dahil) Cumhurbaşkanı Kararı ile 1 ay uzatıldı. Buna göre, vergi dairelerine başvuran ve borçları yapılandırılan mükelleflerin ilk taksitlerini, peşin ödemeyi tercih etmişlerse en geç Pazartesi yapmaları gerekiyor.