Üniversite mezunu memur 1 dereceye düşebilir mi?

İçindekiler:

  1. Üniversite mezunu memur 1 dereceye düşebilir mi?
  2. Hizmetli memur olur mu?
  3. Yüksek lisansa kaç kademe verilir?
  4. Düz memur kaçıncı dereceye kadar düşer?
  5. Hizmetli memur ne demek?

Üniversite mezunu memur 1 dereceye düşebilir mi?

Üç yıllık üniversiteden mezun olanlar, 10. derece ve 2. kademeden göreve başlar. En çok 1. dereceye kadar yükselebilir. Dört yıllık üniversiteden mezun olanlar, 9. derece ve 1. kademeden göreve başlar. En çok 1. dereceye kadar yükselebilir.

Hizmetli memur olur mu?

Geçici işçi statüsünde çalıştırılan hizmetliler, 1974 yılında Kamu Personel Yasası'nda yapılan bazı değişiklikler sonucu 657 sayılı Devlet Memurları Yasası kapsamına alındılar. ... Bu tespitten yola çıkarak hizmetlilerin yaptıkları somut işleri göz önünde bulundurarak memur olmadıkları, işçi oldukları görülmektedir.

Yüksek lisansa kaç kademe verilir?

Soru: Bilindiği üzere tezsiz yüksek lisans yapanlar ile tezli yüksek lisans yapan memurlara 1 kademe ilerlemesi verilmektedir.

Düz memur kaçıncı dereceye kadar düşer?

Lise veya dengi okullar üstü 1 yıllık mesleki veya teknik öğrenimi bitirenler 11/1 ile başlar, 2'e düşer. Lise veya dengi okullar üstü 2 yıl veya Ortaokul üstü en az 5 yıllık mesleki veya teknik öğrenimi bitirenler 10/1 ile memuriyete başlar ve en fazla 2. Dereceye kadar düşebilir.

Hizmetli memur ne demek?

Kamu kuruluşunda çalışan ve hizmetli olarak görev alan kişilerin görevleri bellidir ve bu işleri mesai saatleri içerisinde yapmaktadırlar. Bu görevlerin başında ise, çalıştığı kurumun iç ve dış temizliği ile ilgilenmektir. Bunun dışında ise, büro işleri ile ilgili bir takım işleri yapmak ile görevlendirilmektedirler.