Dinen gebeliğin kaçıncı ayına kadar ilişkiye girilir?

İçindekiler:

  1. Dinen gebeliğin kaçıncı ayına kadar ilişkiye girilir?
  2. Hamilelikte ilk 3 ay neden ilişkiye girilmez?
  3. 36 haftalık gebelikte cinsel ilişkiye girilir mi?
  4. Hamileliğin ilk 3 ayında ilişkiye girilir mi?

Dinen gebeliğin kaçıncı ayına kadar ilişkiye girilir?

Çiftler hamilelik döneminde dinimize göre ilişkiye girilip girilmeyeceği konusunda büyük merak duyuyor. Dinimizde gebelik döneminde cinsel ilişkiye girmeyi yasaklayan bir hüküm yer almaz. Yani gebelikte cinsel ilişkiyi kesin olarak yasaklayan bir durum yoktur.

Hamilelikte ilk 3 ay neden ilişkiye girilmez?

Dr. Kağan Kocatepe, ilk 3 ay cinsellik konusuyla ilgili şunları söyledi: Gebeliğin başladığı ilk 3 ay içinde cinsel ilişkiye girmek düşük riskini ortadan kaldırmak için genellikle doktor tarafından yasaklanır. İlk üç ay gebelik belirtilerinin de yoğun yaşandığı cinsel keyfin doğal olarak ertelendiği aylardır.

36 haftalık gebelikte cinsel ilişkiye girilir mi?

Herhangi bir düşük veya erken doğum tehlikesi olmadıgı sürece cinsel yaşamda herhangi bir kısıtlamaya gidilmesine gerek yoktur. Gebeliğin son ayı yani 36.gebelik haftası itibari ile cinsel ilişki mekanik olarak anne adaylarını zorlayabileceği için bir kısıtlamaya gitmek gerekebilir.

Hamileliğin ilk 3 ayında ilişkiye girilir mi?

Yalnızca gebeliğin başladığı ilk 3 ay içinde cinsel ilişkiye girmek düşük riskini ortadan kaldırmak için zaman zaman doktorlar tarafından yasaklanır. Zaten gebelik belirtileri oldukça yoğun yaşandığı için ilk 3 ay cinsel keyif ertelenebilir.