Safra kesesi iltihabı belirtileri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Safra kesesi iltihabı belirtileri nelerdir?
  2. Safra kesesi taşı ağrısı nerelere vurur?
  3. Safra taşı kanala düşerse nasıl anlaşılır?
  4. Safra kesesi iltihabı nasıl tedavi edilir?
  5. Safra kana karışırsa ne olur?
  6. Safra kesesinde çamur nasıl geçer?

Safra kesesi iltihabı belirtileri nelerdir?

Safra Kesesi İltihabı (Kolesistit) Belirtileri Karnın sağ üst veya orta kısmında şiddetli ve ani bir ağrı, sağ omuza veya sırta yayılan ağrı, dokunulduğunda karının üzerinde hissedilen hassasiyet, mide bulantısı, kusma, ateş, şişkinlik, sarı cilt ve gözler gibi belirtilerle kendini gösterir.

Safra kesesi taşı ağrısı nerelere vurur?

Safra Kesesi Ağrısı Nerelere Vurur? Karnın sağ üst ve üst orta bölümünde yoğun şekilde hissedilen ağrı sağ kürek kemiğine, iki kürek kemiğinin ortasına ve sırta doğru yayılım gösterebilmektedir.

Safra taşı kanala düşerse nasıl anlaşılır?

Eğer taş safra kesesinden safra kanalına düşerse işte o zaman en sık gördüğümüz belirti yani ağrı başlar. Ağrı karnın sağ üst tarafında, genellikle şiddetli bir şekilde birkaç saat sürer. Bazen sırta, sağ omuza vurur. Genellikle ani ve yemek sonrası başlar.

Safra kesesi iltihabı nasıl tedavi edilir?

Safra kesesi iltihabı tedavisi nasıl yapılır? Günümüzde safra kesesi iltihabının altın standart tedavisi ameliyat ile safra kesesinin tamamen alınmasıdır. Açık veya kapalı (laparoskopik) yöntem ile kolesistektomi ameliyatı yapılmaktadır.

Safra kana karışırsa ne olur?

Safra taşları kesenin kanalını tıkayarak içeriğinin boşalamamasına, böylece kolesistit adını verdiğimiz iltihaplanmaya yol açabilir. Taşlar ana safra kanalını tıkayarak safranın kana karışması yani sarılığa, pankreas kanalını tıkayarak pankreas bezi iltihabına (pankareatite) neden olabilir.

Safra kesesinde çamur nasıl geçer?

Kimi zaman safra kanalınıza düştüğü ve tıkadığı tespit edilen taş ve çamur durumlarında hemen ameliyat uygulanamaz. Öncelikle ERCP denilen, uyutularak yapılan bir çeşit endoskopi işlemi ile kanallardaki taş ve çamurlar temizlenir. Ardından ameliyatla safra keseniz alınabilir.