Yüzde Konkordatosu nedir?

İçindekiler:

  1. Yüzde Konkordatosu nedir?
  2. Konkordato kurumu nedir?
  3. Vade konkordato su nedir?
  4. Konkordato nedir türleri nelerdir?
  5. Konkordato komiserinin görevleri nelerdir?
  6. Konkort ne demek?
  7. Konkordato projesi nedir?
  8. Konkordato kararı nasıl alınır?
  9. Konkordato nasıl talep edilir?
  10. Konkordato da alacaklı ne yapmalı?
  11. Konkordato imtiyazlı alacaklar nelerdir?
  12. Konkordato Komiserini hangisi görevlendirilir?
  13. Konkordato Komiserini hangisi görevlendirir?
  14. Konkort çekmek ne demek?
  15. Concord vermek ne demek?
  16. Alacağın çekişmeli olması ne demek?

Yüzde Konkordatosu nedir?

Uygulamada “YÜZDE KONKORDATOSU” olarak da ifade edilen tenzilat konkordatosunda alacaklılar, borçlu tarafından alacaklarının belirli bir yüzdesinin ödenmesiyle yetinirler. Borcun tamamının ödenmesi isteniyor ve vade talep ediliyorsa vade konkordatosu söz konusu olacaktır.

Konkordato kurumu nedir?

​İtalyanca “concordato” kelimesinden dilimize geçen konkordato aslında “iflas anlaşması” demek. İflas ertelenmesi kurumunun kaldırılması ile oluşan boşluğu doldurması için getirilmiş bir anlaşma çeşididir. Konkordato aslında şirketlerin borçlarını yeniden yapılandırması için başvurdukları hukuki bir yöntem.

Vade konkordato su nedir?

Vade konkordatosunda ise borçlu borcunun tamamını ödemek için alacaklılarından bir vade ister veya borçlarını taksitlendirir. Ülkemiz uygulamasında çok kere borçlu alacaklılarından hem vade ve hem de tenzilat istemekte ve böylece karma konkordato teklif etmektedir.

Konkordato nedir türleri nelerdir?

Konkordato Çeşitleri İİK'da düzenlenen resmi (adli) konkordato üç şekilde yapılabilir: adi konkordato, iflastan sonra (iflas içi) konkordato ve malvarlığının terki suretiyle konkordato. Adi konkordato da, tenzilat konkordatosu veya vade konkordatosu şeklinde yapılabilir.

Konkordato komiserinin görevleri nelerdir?

Komiserin görevleri şunlardır;
  • Konkordato projesinin tamamlanmasına katkıda bulunmak. ...
  • Bu kanunda verilen görevleri yapmak.
  • Mahkemenin istediği konularda ve uygun göreceği sürelerde ara raporlar sunmak.
  • Alacaklılar kurulunu konkordatonun seyri hakkında düzenli aralıklarla bilgilendirmek.
Daha fazla öğe...•BE

Konkort ne demek?

Konkordato, şirketlerin borçlarının yeniden yapılandırılması için başvurdukları hukuki bir yöntem. Mali durumu bozulmuş olan borçlunun, borçlarını belli bir oranda ve vadede ödemesine ilişkin alacaklıları ile yaptığı ve mahkemece onaylanan bir anlaşma niteliği taşıyor.

Konkordato projesi nedir?

Son günlerde en çok konuşulan konulardan biri olan konkordato, borçlarını, vadesi geldiği halde ödeyemeyen veya vadesinde ödeyememe tehlikesi altında bulunan herhangi bir borçlunun, vade verilmesi veya indirim yapılması suretiyle borçlarını ödeyebilmek veya muhtemel bir iflastan kurtulmak için kullanabileceği bir ...

Konkordato kararı nasıl alınır?

Konkordato Nasıl İlan Edilir? Konkordato ilan edilebilmesi için borçlu şirketin tüm mali verilerini Asliye Ticaret Mahkemesi'ne teslim edilmesi gerekmektedir. Mali verilerde en önemli olan nokta konkordato planlamasıdır. Mahkeme kararını bu planlamaya göre vermektedir.

Konkordato nasıl talep edilir?

Konkordato, iflasa tabi borçlular için, faaliyet merkezinin bulunduğu yerdeki; iflasa tabi olmayan borçlular için ise yerleşim yerindeki, Asliye Ticaret Mahkemesinden talep edilir. Konkordato talep eden, konkordato gider avansını yatırmaya mecburdur.

Konkordato da alacaklı ne yapmalı?

Konkordato talep edenden alacaklı olanlar, İİK Md. 299 gereğince yapılacak ilânla, ilân tarihinden itibaren onbeş gün içinde alacaklarını bildirmeye davet olunur. Komiser yapılan davet üzerine bildirilen alacakları kaydetmeden önce borçlunun bu alacaklar hakkındaki görüşlerini alır.

Konkordato imtiyazlı alacaklar nelerdir?

1-) Konkordatonun Hükümleri (İİK m. 308/c) :
  • İmtiyazlı alacaklar (İşçi alacakları, nafaka alacakları)
  • Rehinli alacaklıların rehnin kıymetini karşılayan miktardaki alacakları,
  • Bir malın aynından doğan amme alacakları,
  • Mühlet içinde komiserin izniyle akdedilmiş sözleşmelerden doğan alacaklar,
BE

Konkordato Komiserini hangisi görevlendirilir?

İlgili maddenin ikinci fıkrasında konkordato komiseri olarak üç kişinin görevlendirilmesi halinde, seçilecek komiserlerden birinin hukukçu ve birinin de yeminli mali müşavir olmasının tercih edileceği belirtilir.

Konkordato Komiserini hangisi görevlendirir?

Mahkeme, geçici mühlet kararıyla birlikte konkordatonun başarıya ulaşmasının mümkün olup olmadığının yakından incelenmesi amacıyla bir geçici konkordato komiseri görevlendirir. Alacaklı sayısı ve alacak miktarı dikkate alınarak gerektiğinde üç komiser de görevlendirilebilir.

Konkort çekmek ne demek?

Konkordato, şirketlerin borçlarının yeniden yapılandırılması için başvurdukları hukuki bir yöntem. Mali durumu bozulmuş olan borçlunun, borçlarını belli bir oranda ve vadede ödemesine ilişkin alacaklıları ile yaptığı ve mahkemece onaylanan bir anlaşma niteliği taşıyor.

Concord vermek ne demek?

Konkordato sözlük anlamı olarak bir borçlunun ticari durumunun sarsılmış olmasıyla alacaklıların, alacaklarını belli bir plana göre almaları konusunda kendi aralarında vardıkları ve mahkemece onaylanan anlaşması demektir. Alacaklılara karşı borçların ödenmesini sağlayan bir sistemdir.

Alacağın çekişmeli olması ne demek?

Borçlunun bilançosunda kayıtlı olmayan veya bilançoda bildirilenden farklı miktarda kaydolunması talep edilen bir alacak bildirimi alan komiser, alacağı kaydetmeden önce borçlunun bu alacaklar hakkındaki görüşlerini alır. ... Borçlunun itirazına uğrayan alacaklar ise çekişmeli hale gelecektir.