Gebelik zehirlenmesi olursa ne olur?

İçindekiler:

  1. Gebelik zehirlenmesi olursa ne olur?
  2. Gebelik zehirlenmesi tehlikeli mi?
  3. Gebelik zehirlenmesi kan tahlilinde belli olur mu?
  4. Gebelikte protein kaçağı olursa ne olur?
  5. Hamilelikte protein kaçağı nasıl anlaşılır?

Gebelik zehirlenmesi olursa ne olur?

Gebelik zehirlenmesi (Preeklampsi); karaciğer yırtılması, böbrek yetmezliği, vücutta yaygın kanamalar ve beyin kanaması sonucu yaşam kaybına neden olabilir. Hastalık beyni etkilediğinde, anne adayında önce sara krizi-baş ağrısı ile görülür (ki buna eklampsi denir) ardından da beyin kanaması meydana gelebilir.

Gebelik zehirlenmesi tehlikeli mi?

Gebeliğin 20. haftasından sonra tansiyonun 140/90 mmHg üzerinde seyretmesi ve idrarda protein çıkması ile kendini gösteren gebelik zehirlenmesine (preeklampsi), sıklıkla ödem de eşlik eder. Tedavi edilmediği takdirde, hem siz hem de bebeğiniz için ciddi – hatta ölümcül – komplikasyonlara yol açabilir.

Gebelik zehirlenmesi kan tahlilinde belli olur mu?

Hekiminizin gebelik zehirlenmesinden (preeklampsiden) şüphelenmesi halinde tam kan sayımı ile yine kan tetkikleriyle saptanabilecek karaciğer enzim testleri, serum kreatinin ve ürik asit değerlerinin yanı sıra, idrar tetkikleri gibi testler isteyebilir.

Gebelikte protein kaçağı olursa ne olur?

GEBELİKTE PROTEİN KAÇAĞININ ZARARLARI Gebede böbrek hasarı, karaciğer enzim yüksekliği, damar zedelenmesi ve çok ileri boyuta taşınırsa beyin kanamasına kadar gidebilecek bir tablo söz konusu iken, bebekte büyüme geriliği ve düşük doğum ağırlığına neden olabilir. Dolayısıyla çok iyi takip ve tedavi edilmelidir.

Hamilelikte protein kaçağı nasıl anlaşılır?

Hastalarda protein kaçağı arttıkça; idrarda köpüklenme, vücutta aşırı su tutulmasına bağlı şişlikler, nefes darlığı gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Şiddetli proteinürili hastalarda kanda albümin düşüklüğü ve buna bağlı vücut bölümlerinde sıvı birikimleri, ödem ve şişlikler görülebilir.