Ator 10 mg ne zaman içilmeli?

İçindekiler:

  1. Ator 10 mg ne zaman içilmeli?
  2. Ateroz 10 mg ne için kullanılır?
  3. Ateroz hapı ne işe yarar?
  4. Atorvastatin 10 mg nedir?
  5. Ator kolesterol ilacının yan etkileri nelerdir?
  6. Atorvastatin nedir ne için kullanılır?

Ator 10 mg ne zaman içilmeli?

Dozlar günün herhangi bir saatinde, yemekle birlikte veya ayrı olarak alınabilir. Buna rağmen, dozunuzu günün aynı saatlerinde almayı deneyiniz. Değişik yaş grupları: Çocuklarda kullanımı: 10 yaş ve üzeri çocuklarda tavsiye edilen başlangıç dozu 10 mg, tavsiye edilen maksimum doz ise günde 20 mg'dır.

Ateroz 10 mg ne için kullanılır?

ATEROZ statinler olarak da bilinen lipid düzenleyiciler isimli ilaç grubuna aittir. Kolesterolün ve trigliseridin düşürülmesinde kullanılır. Normal büyüme süreci için gerekli olan kolesterol doğal olarak oluşan bir maddedir.

Ateroz hapı ne işe yarar?

ATEROZ statinler olarak da bilinen lipid (yağ) düzenleyiciler isimli ilaç grubuna aittir. biridir. Yüksek kolesterol seviyelerinin kalp hastalığı riskini arttırdığı kabul edilmektedir.

Atorvastatin 10 mg nedir?

LİPİTOR beyaz, yuvarlak, bir tarafında “10” diğer tarafında “ATV” baskılı film kaplı tablettir. LİPİTOR statinler olarak da bilinen lipid (yağ) düzenleyiciler isimli ilaç grubuna aittir. Kolesterol ve trigliserid olarak bilinen yağ kökenli maddelerin düşürülmesinde kullanılır.

Ator kolesterol ilacının yan etkileri nelerdir?

Bunlar dışında nadiren alerjik reaksiyonlar (hırıltılı solunum, nefes darlığı, kaşıntı, cilt döküntüsü), cinsel istekte azalma, uyku problemleri, kabızlık-ishal, sersemlik, baş dönmesi, baş ağrısı, karın ağrısı, mide yanması, hazımsızlık, bulantı-kusma gibi yan etkiler de görülebilir.

Atorvastatin nedir ne için kullanılır?

ATEROZ beyaz renkli, çift kenarlı, oblong, bikonveks film kaplı tablettir. ATEROZ statinler olarak da bilinen lipid (yağ) düzenleyiciler isimli ilaç grubuna aittir. biridir. Yüksek kolesterol seviyelerinin kalp hastalığı riskini arttırdığı kabul edilmektedir.