Bir insanın obez olup olmadığı nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Bir insanın obez olup olmadığı nasıl anlaşılır?
  2. 1 derece şişman ne demek?
  3. Vke nasıl hesaplanır?
  4. 14 yaşındaki bir kızın kaç kilo olması gerekir?
  5. Boy kilo oranı nasıl olmalı?
  6. Boyum 1.62 kilom kaç olmalı?

Bir insanın obez olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Vücut Kitle İndeksi Nasıl Hesaplanır? VKİ hesaplamasında Dünya Sağlık Örgütü'nün obezite sınıflandırması temel alınır. Ağırlığınızı boyunuzun karesine böldüğünüzde (kg/m²) çıkan sonuç, fazla kilolu ya da obez olup olmadığınızı belirtir. 40 kg/m.'nin üzerinde olanlar: İleri derecede obez (morbid obez), olarak görülür.

1 derece şişman ne demek?

Bir kişinin vücut ağırlığı, olması gerekenden en az% 20 daha yüksekse, obez olarak kabul edilir. Vücut Kütle İndeksiniz (VKİ) 25 ile 29,9 arasındaysa, fazla kilolu sayılırsınız. VKİ'nin 30 veya üzerinde olması 1. derece obez olarak kabul edilir.

Vke nasıl hesaplanır?

Vücut kitle indeksi (VKİ), vücut ağırlığının (kg), boy uzunluğunun metre cinsinden karesine bölünmesiyle hesaplanır. İdeal ağırlık ise ulaşılmak istenen VKİ'nin, boy uzunluğunun karesi ile çarpılmasıyla elde edilir.

14 yaşındaki bir kızın kaç kilo olması gerekir?

YaşBoy (ortalama)Kilo (ortalama)
12 yaş153,1 cm45,1 kg
13 yaş157,8 cm50 kg
14 yaş160,4 cm53,3 kg
15 yaş161,7 cm55,3 kg

Boy kilo oranı nasıl olmalı?

VÜCUT KİTLE ENDEKSİ NASIL HESAPLANIR? Boy Kilo Endeksi hesaplamasında boy-kilo oranı kullanılır. Dolayısıyla Boy Kilo Endeksi değeri, boyunuza göre ideal kilonuzun kaç olması gerektiğini gösterir. Vücut ağırlığınız, boyunuzun karesine bölünerek boy kilo cetveli üzerinde ideal kilonuz hesaplanır.

Boyum 1.62 kilom kaç olmalı?

Her ne kadar 10 kg vermek istiyor olsanız da 38 Yaş ve 1.