Arı sokması sonucu oluşan şişlik nasıl iner?

İçindekiler:

  1. Arı sokması sonucu oluşan şişlik nasıl iner?
  2. Eşek arısı sokması sonucu ne olur?
  3. Hametan böcek sokmasına iyi gelir mi?
  4. Arı sokunca ne yapmak gerekir?

Arı sokması sonucu oluşan şişlik nasıl iner?

Arı sokmaları, ağrıyı ve şişliği azaltmak için geleneksel olarak buz ya da soğuk kompreslerle tedavi edilir. Kortizonlu ve antihistaminik bir krem veya karbonat-su karışımdan elde edebileceğiniz macun kaşıntı ve şişliği hafifletebilir. Kaşıntı ve şişlik şiddetliyse Benadryl gibi oral antihistamin almak rahatlatabilir.

Eşek arısı sokması sonucu ne olur?

Eşek arısı sokması genellikle hayati tehlike yaratmaz. Ancak alerjisi olan kişilerde eşek arısı sokması ciddi tehlike oluşturabilir. Alerjik reaksiyonlara göre kişide mide bulantısı, ateş, şişme ve nefes almada zorluk yaşanabilir. Eşek arısı sokmasında yüz ve dudakların morarması ve boğuluyormuş gibi hissedilir.

Hametan böcek sokmasına iyi gelir mi?

Sinek ve böcek ısırıklarına sürüldüğünde kaşıntı ve acıyı hafifletir. Yatak yaraları ve ameliyat yaralarına iyi gelir. Tahriş olan cilde uygulanması durumunda Hametan krem sürülmesi önerilir.

Arı sokunca ne yapmak gerekir?

Arı sokmasında öncelikli olarak yapılacak ilk işlem arı iğnesini bulunduğu yerden bir cımbız yardımıyla çıkarmaktır. Sonrasında sabunlu suyla arı sokulan yer iyice yıkanır. Daha sonra da buz uygulaması yapılır.