Kekik çayının zararları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Kekik çayının zararları nelerdir?
  2. Kekik çayı ne zaman içilir?
  3. Kekik çayı uykusuzluk yapar mı?
  4. Kekik çayı akşam içilir mi?
  5. Kekik suyu içmek neye iyi gelir?
  6. Kekik suyu faydaları ve nasıl kullanılır?

Kekik çayının zararları nelerdir?

Bazı kanser türlerinin semptomlarını kötüleştirebilir. Kekik çayı vücutta östrojen gibi davranabilir. Bu da meme kanseri, rahim kanseri ve yumurtalık kanseri gibi hormona duyarlı kanser türlerinin semptomlarının kötüleşmesine neden olabilir. Bu tür rahatsızlıkları olanlar kekik çayından kaçınmalıdır.

Kekik çayı ne zaman içilir?

İşte kekik çayı günde kaç bardak içilir sorusunun cevabı… Kekik çayını tüketme tavsiyesi olarak alternatif tıp uzmanları, Günde 2 fincan kekik çayı, yıl boyunca,10 günlük aralarla 2 veya 3 haftalık kürler dahilinde içilmesini gerektiği belirtiyorlar.

Kekik çayı uykusuzluk yapar mı?

Kekiğin sinir sistemi üzerinde olumlu etkisi olduğundan dolayı uykusuzluğa neden olabilecek sorunları ortadan kaldırabilir. Yatmadan önce tüketilen bir bardak kekik çayı iyi bir uyku çekmenize yardımcı olabilir.

Kekik çayı akşam içilir mi?

1- Günde iki kere: Bu mucizevi etkileri olan çay sabah ve akşam saatlerinde iki kere içilebilir. Aynı zamanda gece yatmadan önce içildiği takdirde yağ yakımını hızlandırdığı söyleniyor. Aşırıya kaçıldığı takdirde sindirim sorunlarına yol açtığı için günde iki fincandan fazla içilmemesi öneriliyor.

Kekik suyu içmek neye iyi gelir?

Kekik suyu; harici kullanımda antiseptik etki ederek, yaraların temizlenmesi, gargara olarak kullanıldığında ağız hijyeni sağlaması ve öksürüğe iyi gelmesi açısından fayda sağlar. Kekikte demir, kalsiyum, magnezyum, potasyum manganez mineralleri ve A, C, E, K, B6 vitaminleri vardır.

Kekik suyu faydaları ve nasıl kullanılır?

Kekik suyu, mide ve bağırsak problemlerine de birebir etki yapıyor. Gaz sıkışması, şişkinlik, bağırsak krampları ve kabızlık şikayetlerini giderici etkilere sahiptir. Bağırsakları rahatlatır, sindirimin çok daha kolay gerçekleşmesine destek olur. Kekik suyu, aynı zamanda göz sağlığına da faydalıdır.