Tarlada kekik nasıl yetiştirilir?

İçindekiler:

  1. Tarlada kekik nasıl yetiştirilir?
  2. Taze kekik nasıl yetiştirilir?
  3. Dag Kekigi nasil yetistirilir?
  4. Kekik tohumu ne zaman ekilir?
  5. 1 dönüm tarladan kaç kilo kekik çıkar?
  6. Kekik sulanır mı?
  7. Evde kekik nasıl bakılır?
  8. Yaş kekik nasıl kurutulur?
  9. Kekik suyu sever mi?
  10. Kekik kaç rakımda yetişir?
  11. Kekik kaç günde çimlenir?
  12. Kekik kilo fiyatı ne kadar?
  13. Kekik hasadı nasıl yapılır?
  14. Kekik ne kadar sulanır?
  15. Kekik ne sıklıkla sulanır?
  16. Taze zahter nasil kurutulur?
  17. Taze dağ kekiği nasıl kurutulur?
  18. Kekik otu hangi bölgede yetişir?
  19. Kekik nerede nasıl yetişir?
  20. Dağ Kekiğinin kilosu kaç TL?

Tarlada kekik nasıl yetiştirilir?

Tarlaya Dikim : Erken İlkbaharda Mart sonu, Nisan başında fideler, 8-10 cm. olunca fidelikten sökülmeli, tarlaya 45 x 15 cm. aralıkla bekletilmeden dikilmelidir. Dikim karık içine tütün veya sebzede olduğu gibi plantuvar kullanılarak yapılmalıdır. Dikimden hemen sonra can suyu verilmelidir.

Taze kekik nasıl yetiştirilir?

Kekik yetiştireceğiniz saksıların altları mutlaka delik olmalıdır. Çünkü saksıda biriken su kekik bitkinizi çürütebilir. Her türlü toprakta yetişse de tinli, killi, gübreli , kumlu karışımlı topraklarda iyi gelişme göstermektedir. Kekik bitkinizi yılda iki defa azot ağırlıklı gübre verin.

Dag Kekigi nasil yetistirilir?

Kekik tohumu, kış sonuna doğru kapalı ortamlara ekilerek üretim yapılabilir. Tohum yatağını ve saksılarını iyi bir toprak karışımı ile doldurmak gerekir. Genellikle çiftçiler toprağa nehir kumu karıştırır. Bu karışımın içine ekimi toprak yüzeyine yapılması ve üzerinin hafif bir şekilde toprak ile örtülmesi gerekir.

Kekik tohumu ne zaman ekilir?

Fide dikimleri ilkbaharda don riski ortadan kalktıktan sonra bölgelere göre Mart sonu ile Mayıs ayı ortalarına kadar yapılır. Fideler dikim makinası ile tarlaya şaşırtılır ve dikiminden sonra mutlaka can suyu verilmelidir. Kekik yetiştiriciliğinde 45*20 cm dikim mesafesi uygundur.

1 dönüm tarladan kaç kilo kekik çıkar?

İlk yıl ürün dekardan 20-50 Kg arasında değişir. Birinci yıl ürün az olsa da gelecek yıllar bitkinin iyi gelişmesi için mutlaka biçim yapılmalıdır.Birinci yıldan sonra kurak şartlarda dekardan ortalama 150 Kg. Ürün alınır.

Kekik sulanır mı?

Kekik bitkilerimizi diktikten sonra yağmur yağmazsa, özellikle ilk yıl boyunca toprak tamamen kuru olduğunda sulamamız gerekir. Ayrıca, aşırı sulama yapmamak gerekir, toprak sadece nemli olacak şekilde sulanmalıdır. Taze kekik yaprağı hasadı ilkbahar sonlarından sonbahar başlarına kadar yapabiliriz.

Evde kekik nasıl bakılır?

Kekik bitkilerinize her zaman önce toprak kuruluğunu kontrol ederek, düzenli aralıklarla azar azar su vermelisiniz. Kekik Akdeniz'e özgüdür, güneş sever. Bu sebeple saksılarını mutlaka güneş gören bir yere yerleştirmelisiniz. Kekik bitkilerinize yılda iki defa azot ağırlıklı gübre vermelisiniz.

Yaş kekik nasıl kurutulur?

Kekik Nasıl Kurutulur?
  1. Taze kekiği kurutmak için ilk yapmanız gereken ayıklamaktır.
  2. Ayıklama işleminin ardından kekikleri bol su ile durulayın.
  3. Kekikleri yıkadıktan sonra süzgece koyun ve üzerine kağıt havlu koyun. ...
  4. Kekiği bu şekilde kuruttuktan sonra, tepsi veya temiz bir bezin içerisine aralıklı olacak şekilde dizin.
Daha fazla öğe...

Kekik suyu sever mi?

Çünkü kekik fazla su sevmez, saksıda biriken su bitkinizi çürütebilir. Kekik toprak seçmez, ama özellikle killi, gübreli ve kumlu karışımlı bir toprakta iyi gelişme gösterir.

Kekik kaç rakımda yetişir?

Yörede kekik bitkisinin bolca bulunduğunu anlatan Soylu, "Bu yörede yetişen kekik diğer yörelerdekinden çok daha kalitelidir. 1800 metre yaylada yetişen kekik tamamen doğaldır. Yaylada havanın temizliği ve rakımın yüksek oluşu kaliteyi ortaya çıkarıyor.

Kekik kaç günde çimlenir?

Aşırı nem oranı mantar gelişimini teşvik edeceği ve tohumlara zarar vereceği için hafifçe sulama yapmak gerekir. Tohumların çimlenme süresi 2 haftadan bir aya kadar sürebilir. Kekik bitkileri sağlam bir kök sistemi geliştirdiğinde ve 15 cm yüksekliğe ulaştığında dikim için hazırdırlar.

Kekik kilo fiyatı ne kadar?

Dağ Kekiği Kekik 1 kg Fiyatı 39,90 TL.

Kekik hasadı nasıl yapılır?

Kekik bitkileri toprak yüzeyine yakın kesilirseler, dona karşı korunamaz ve hayatta kalamazlar. Çoğu çiftçi, bitkileri toprak yüzeyinden yaklaşık 14 cm yükseklikte özel makaslarla keserler. Traktörler aracılığıyla hasat makineleri ile mekanik hasat yapılabilmesine rağmen, çoğu zaman elle hasat yapılmaktadır.

Kekik ne kadar sulanır?

Kekik bitkisi nasıl sulanır? Kekik kuraklığa dayanıklı bir bitkidir ve bazen su tedariği olmadan da yetiştirilebilir. Ayrıca, ticari olarak kekik yetiştirdiğimizde, yaz aylarında yağmur yağmayan alanlarda, orta verim elde etmek için en az iki defa sulama yapmak gerekir.

Kekik ne sıklıkla sulanır?

Çimlenene kadar da toprağını nemli tutmayı da atlamayın. Kekik bitkilerinize her zaman önce toprak kuruluğunu kontrol ederek, düzenli aralıklarla azar azar su vermelisiniz.

Taze zahter nasil kurutulur?

Kekik nasıl kurutulur? Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yıkanmış ve suyundan arınmış kekikler dalından ayrılmadan temiz , tozsuz, rüzgarlı ve direk güneş ışığı almayan bir ortamda kurutulur.
  2. Önce kekiğinizi fazla suyundan hızlıca iyice arındırın ki ( önce 1-2 saat güneşte veya bezle kurulayarak) su yapraklarda siyahlaşma yapar.
Daha fazla öğe...

Taze dağ kekiği nasıl kurutulur?

Kekik Nasıl Kurutulur?
  1. Taze kekiği kurutmak için ilk yapmanız gereken ayıklamaktır.
  2. Ayıklama işleminin ardından kekikleri bol su ile durulayın.
  3. Kekikleri yıkadıktan sonra süzgece koyun ve üzerine kağıt havlu koyun. ...
  4. Kekiği bu şekilde kuruttuktan sonra, tepsi veya temiz bir bezin içerisine aralıklı olacak şekilde dizin.
Daha fazla öğe...

Kekik otu hangi bölgede yetişir?

En iyi kekik Toros Dağları'nda yetişiyor Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesinden emekli olan ve Akseki'de bitki türleri üzerine araştırma yapan Prof. Dr. Oktay Yeğen ise kekiğin güneşli iklime sahip yüksek rakımlı ve taşlı Toros Dağları'nda yetiştiğini söyledi.

Kekik nerede nasıl yetişir?

Kekik Akdeniz'e özgüdür, güneş sever. Bu sebeple saksılarını mutlaka güneş gören bir yere yerleştirmelisiniz. Kekik bitkilerinize yılda iki defa azot ağırlıklı gübre vermelisiniz. Bu gübre kekik bitkisinin gelişimini kuvvetlendirir.

Dağ Kekiğinin kilosu kaç TL?

Dağ Kekiği Kekik 1 kg Fiyatı 39,90 TL.