Deve gözü otu ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Deve gözü otu ne işe yarar?
  2. Deve Gözü Nasıl Kullanılır?
  3. Deve Gözü çayı ne zaman içilmeli?
  4. Deve Gözü çayı nedir?
  5. Açlik otu ne kadar kullanilmali?
  6. Zararları Nelerdir Aclık otunun faydası?
  7. Sinameki zararları nelerdir?

Deve gözü otu ne işe yarar?

Afrika kökenli bir bitki olan açlık otu, ülkemizde deve gözü otu olarak da anılır. Yüzlerce yıldır geleneksel tıp tedavisinde kullanılan açlık otu bitkisi, yüksek tansiyonun düşürülmesinde etkili olmakla beraber bağırsakların sistematik şekilde çalışmasına yardımcı olur.

Deve Gözü Nasıl Kullanılır?

Suyu güzelce kaynatın. Kaynatıp ayrı bir bardağa ya da cezveye aktardığınız sıcak suyun içine açlık otlarını atın ve bu şekilde 5-6 dakika demlendirin. Ardından içinden açlık otlarını çıkarıp biraz ılımasını bekledikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz. İşte bu kadar!

Deve Gözü çayı ne zaman içilmeli?

Açlık otunu içerken 12 saat ara ile içmeniz tavsiye edilir.

Deve Gözü çayı nedir?

Açlık otu, Arapça'da “senna yaprağı” olarak bilinir. Ülkemizde ise “erkek sinameki”, “deve gözü” gibi farklı isimlerle tanınır. Afrika, Çin, Pakistan ve Hindistan gibi ülkelerde yetişir. Osmanlı döneminde kabızlık sorunu için doğal müshil olarak kullanılan açlık otuda, sinameki bitkisine benzerliğiyle de bilinir.

Açlik otu ne kadar kullanilmali?

Açlık otunun herhangi bir zararı saptanmamıştır fakat yine de aşırı bir şekilde kullanılmamalıdır. Günde iki kere kullanılmalı ve iki hafta sonunda ara verilerek sonraki aşamaya geçilmelidir. Bu bitki kullanıldığın da mutlaka ara vermelisiniz, aksi takdir de vücudunuza zarar verebilirsiniz.

Zararları Nelerdir Aclık otunun faydası?

Açlık otunun fazla kullanımında zarar verici etkisi bulunmamaktadır. Zarar verici etkisinin olmasının en önemli nedeni ishal edici etkisinin bulunmasıdır. Çok fazla tüketilen açlık otu, ishal nedeniyle su kaybına neden olmaktadır. Bu nedenle ilerleyen dönemlerde ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

Sinameki zararları nelerdir?

Sinameki çayı zararları
  • En yaygın yan etkiler; mide krampları, mide bulantısı ve ishaldir. ...
  • Bazı insanlarda alerjik reaksiyonlara neden olabilir. ...
  • Uzun süreli kullanımı müshil bağımlılığına (bağırsaklar artık yardımsız hareket edemezler), elektrolit bozukluklarına ve karaciğer hasarına yol açabilir.
Daha fazla öğe...