Rabbena atina duası ayet mi?

İçindekiler:

  1. Rabbena atina duası ayet mi?
  2. Rabbenağfirli nin anlamı nedir?
  3. Li Valideyye ne demek?
  4. Rabbena Atina Duası neye iyi gelir?
  5. Rabbena duası nerede indirildi?
  6. Rabbena duaları nelerdir?

Rabbena atina duası ayet mi?

Rabbena duasının hem ilk kısmı hem de ikinci kısmı Kur'an'ı Kerim'de ayet olarak geçmektedir. "Rabbena Atina" bölümü Bakara Suresi'nin 201. ayetinde geçmektedir.

Rabbenağfirli nin anlamı nedir?

Türkçe (Meali) Anlamı: Ey bizim Rabbimiz! Beni, anamı ve babamı ve bütün mü'minleri hesap gününde (herkesin sorguya çekileceği günde) bağışla.

Li Valideyye ne demek?

➰Arapça bir kelimedir. ✔Valideyye-Emmun: Anne demektir.

Rabbena Atina Duası neye iyi gelir?

Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in en çok okuduğu duaların başında Rabbena Atina duası gelirdi. Bir hadis-i şerifte; "Duanın efdali, dünya ve ahirette Rabbinden af ve afiyet istemektir. Affa ve afiyete kavuşan, dünya ve ahirette kurtuluşa ermiştir" (Tirmizi) buyurulmaktadır. Rabbena Atina Duası her an okunabilir.

Rabbena duası nerede indirildi?

Ancak Kur'an-ı Kerim'in en uzun suresi olan Bakara Suresi, Medine döneminde nazil olmuştur. Rabbena atina duası ise Bakara Suresinin 201. ayetinde geçmektedir. Dolayısıyla Rabbena atina duasının Medine döneminde indiğini söylemek doğru olacaktır.

Rabbena duaları nelerdir?

"Rabbenâğfirlî ve li-vâlideyye ve lil-Mü'minîne yevme yekumü'l hisâb." "Ey bizim Rabbimiz! Beni, anamı ve babamı ve bütün mü'minleri hesap gününde (herkesin sorguya çekileceği günde) bağışla." "Rabbenâ âtina fid'dünyâ haseneten ve fil'âhireti haseneten ve kınâ azâbennâr.