En düşük atama puanı Hangi bölüm?

İçindekiler:

  1. En düşük atama puanı Hangi bölüm?
  2. Atanmak için hangi bölüm okunmalı?
  3. Hangi meslekler kolay atanır?
  4. Beslenme ve Diyetetik yılda kaç kişi atanır?
  5. Emlak ve Emlak Yönetimi kaç puanla atanır?
  6. Ergoterapi ataması var mı?
  7. Emlak ve emlak Yönetimi okunur mu?
  8. Karayollarında çalışmak için hangi bölüm okunmalı?

En düşük atama puanı Hangi bölüm?

Ataması kolay yapılan Lisans bölümleri şöyle; Aşağıda sıraladığımız bölümlerden mezun olanların daha kolay atanmaları yapılmaktadır. 50 ile 60 puan arasında puan ile atanabilme şansı olan Çocuk Gelişimi bölümü. Belki de ne düşük atama puanına sahip olan bölüm Sosyal Hizmet veya Sosyal Çalışmalar bölümüdür.

Atanmak için hangi bölüm okunmalı?

Eğer lisans mezunu iseniz yapmanı gereken tek lisans kamu personeli seçme sınavına girmektir. Bu sayede daha yüksek dereceli memurlar olunabilir. Örneğin hukuk veya maliye bölümü bittiyse kaymakam olabilirsiniz. Veya bitirdiğiniz bölüm öğretmenlik bölümü ise yine atanarak öğretmen olabilirsiniz.

Hangi meslekler kolay atanır?

Bunun haricinde hemşirelik, ebelik, acil yardım ve afet yönetimi, beslenme ve diyetetik, biyomedikal, ergoterapi, çocuk gelişimi, ilk ve acil yardım, sağlık yönetimi, veterinerlik bölümleri de KPSS'de alımı iyi olan ve diğer bölümlere nispeten daha kolay atanılabilecek bölümler arasında yer alıyor.

Beslenme ve Diyetetik yılda kaç kişi atanır?

Özellikle son yıllarda diyetisyenlik okuyanların ve mezun olanların sayısı arttıkça diyetisyen atamaları da zorlaşıyor. Yılda kamu kurumlarına kaç diyetisyen atanıyor diye soruyorsanız, yaklaşık 2 diyetisyen ataması yapıldığını söyleyebiliriz.

Emlak ve Emlak Yönetimi kaç puanla atanır?

EMLAK VE EMLAK YÖNETİMİ KPSS TABAN PUANI
Kadro KoduMinPuanMaxPuan
284420975,18275,182
284421773,52773,527
284498174,69577,843
284498373,50775,713
22 satır daha

Ergoterapi ataması var mı?

Ergoterapistlere hem özel sektörde hemde devlet hastanelerinde ihtiyaç vardır. KPSS ile devlet hastanelerine atamalar yapılmaktadır. Günümüzde Ergoterapist sayısı az olduğu için tüm devlet hastanesinde Ergoterapist bulunmuyor. Her atamada, atanan Ergoterapist sayısı değişiklik göstermektedir.

Emlak ve emlak Yönetimi okunur mu?

Emlak ve emlak yönetimi bölümü, üniversitelerde de Meslek Yüksekokulu kapsamında bir eğitimi verilmekte olan toplamda 2 yıllık bir önlisans programı olmaktadır. Emlak ve emlak yönetimi bölümü TYT puan türüne göre de öğrenci kabul etmektedir.

Karayollarında çalışmak için hangi bölüm okunmalı?

Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi veya Siyaset Bilimi lisans programlarının birinden mezun olmak gerekiyor.