Ehliyet geçerlilik süresi doldu ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. Ehliyet geçerlilik süresi doldu ne yapmalıyım?
  2. E sınıfı ehliyet kaç yıl geçerli?
  3. Ehliyet tarihi dolunca ne olur?
  4. B sınıfı ehliyeti stajyer hangi araçları kullanır?
  5. Stajyer ehliyet Olan Tek başına araç kullanabilir mi?
  6. Yeni kimlik randevusu ile ehliyet alınır mı?
  7. Kimliğe ehliyet ekleme kaç para?

Ehliyet geçerlilik süresi doldu ne yapmalıyım?

Bu durumda en son 31 tarihinde tekrar ehliyetinizi yenilemeniz gerekecek. Yani sürücü belgenizin geçerliği 10 yıl olacak. 10 yıl sonra tekrar sağlık raporu alıp, harç ve değerli kağıt ücretlerini ödeyerek sürücü belgenizi değiştirmeniz gerekecektir.

E sınıfı ehliyet kaç yıl geçerli?

Yeni E sınıfı ehliyet 5 yıl geçerli. Diğerlerinde süre ise 10 yıl. Geçerliliğin sona ereceği tarih çipli ehliyetin üzerinde ayrıca belirtiliyor. Süre dolunca yeni ehliyet için tekrar başvuruluyor.

Ehliyet tarihi dolunca ne olur?

Ehliyetin son kullanma tarihi yazılı olarak belgede yer alacak. Süreyi uzatmak isteyenler, tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu alacak ve sürüş testlerinden çirilecek. ... Geçerlilik süresi dolan sürücü belgesiyle araç kullananların belgesi geri alınacak ve 343 TL idari para cezası uygulanacak.

B sınıfı ehliyeti stajyer hangi araçları kullanır?

B sınıfı belgeye sahip sürücüler hangi araçları kullanabilir? Otomobil ve kamyonet kullanacaklara verilir. 2016 Yılı itibariyle B sınıfına başvuru yapanlar ne yazık ki artık minibüs kullanamayacak. Minibüs için önce B grubu ehliyet alıp sonra D1 sınıfı için başvuru da bulunmaları gerekecek.

Stajyer ehliyet Olan Tek başına araç kullanabilir mi?

EVET, STAJYER SÜRÜCÜLER TEK BAŞLARINA ARAÇ KULLANABİLİR. Araç kullanırken yanlarında tecrübeli bir sürücünün bulunması gerekmez. Stajyer ehliyetin normal ehliyete göre daha kolay iptal edilebilir olmaktan başka bir farkı yoktur.

Yeni kimlik randevusu ile ehliyet alınır mı?

Hem ehliyet hem de kimlik yenilemek için ilk yapmanız gereken randevu almak. Bu zorunlu. Randevu için Alo 199 numaralı çağrı merkezini arayabilirsiniz veya 'randevu.nvi.gov.tr' internet adresi üzerinden başvurabilirsiniz.

Kimliğe ehliyet ekleme kaç para?

Yeni tip sürücü belgeleri, ilçe nüfus müdürlüklerine başvuruda bulunarak yeni çipli kimlik kartlarına yüklenebiliyor. Bu işlem için vatandaşlardan herhangi bir ücret alınmıyor. Fakat eski tip ehliyete sahipseniz bunun için 15 TL harç ücreti ödemeniz gerekiyor. Ayrıca sağlık raporu gibi bazı belgeler istenebilir.