En korkutucu hayvan ne?

İçindekiler:

  1. En korkutucu hayvan ne?
  2. Dünyada Dinozorlar ne zaman yaşadı?
  3. Dinozorlar kac yilinda vardi?
  4. Dinozorlar hangi kıtada yaşadı?
  5. Hastalıklara yol açan bir hücreli canlı nedir?

En korkutucu hayvan ne?

Dünya'da bulunan tehlikeli hayvan türleri arasında en çok dikkat çekeni kutu denizanasıdır. Bu denizanası türü oldukça zehirlidir ve bir insanı 90 dakika içerisinde öldürebilir.

Dünyada Dinozorlar ne zaman yaşadı?

Bunun nedeni, geçmişte bilim insanlarının dinozorları kertenkele sanmalarıdır. Dinozorlar, 243-233 milyon yıl önce Geç Trias devrinde ortaya çıktılar ve 66 milyon yıl önce kuşlar haricindeki tüm türlerin nesli tükendi.

Dinozorlar kac yilinda vardi?

Dinozorlar, 243-233 milyon yıl önce Geç Trias devrinde ortaya çıktılar ve 66 milyon yıl önce kuşlar haricindeki tüm türlerin nesli tükendi.

Dinozorlar hangi kıtada yaşadı?

Bu kayaçlar bugün çöller, savanlar, ormanlar, plajlar ve bataklıkları kapsıyor. Dinozorların yaşadığı bugünkü ülkeler ve bölgeler arasında Antarktika, Arjantin, Kuzey Amerika, Birleşik Krallık, Moğolistan, Avustralya, Çin ve Alaska var. En eski dinozor olan Eoraptor'ın fosili Arjantin'den çıkarıldı.

Hastalıklara yol açan bir hücreli canlı nedir?

Yalnız mikroskopla görülebilecek kadar küçük olan, son derece basit yapılı, tekhücreli canlılara mikroorganizma ya da mikrop denir. ... Temizlik kurallarına uyulması gibi.Bütün bu mikroorganizmalar içinde, en çok hastalık etkenini barındıran grup bakteriler ile virüslerdir.