Kahverengi ben neden olur?

İçindekiler:

  1. Kahverengi ben neden olur?
  2. Benlerin kanser olduğu nasıl anlaşılır?
  3. Kahverengi et beni koparsa ne olur?
  4. Kanserli ben alınmazsa ne olur?
  5. Ben çıkması normal mi?

Kahverengi ben neden olur?

Benlerin bazı araştırmacıların söylemiyle güneş ışınlarının etkisiyle çıktığı yolundadır. Güneş ışınları; etkileyerek benlerin koyulaşmasına ve çoğalmasına etki edebilmektedir. Ciltte oluşan ve gelişen bu benler; güneşin zararlı ışınları ile kanserleşme riski taşıyabilecek boyuta gelmesine etken olabilmektedir.

Benlerin kanser olduğu nasıl anlaşılır?

"Benin rengi homojense yani sadece tek renk hakimiyeti varsa sorun olmayabilir ama kahverengi, siyah, kırmızı gibi birden fazla renk oluşmaya başlamışsa büyüklüğü de 6 milimetrenin üzerindeyse tümör gelişimi açısından riskli benler olarak düşünülmelidir."

Kahverengi et beni koparsa ne olur?

Zaman içerisinde koltuk altında, boyunda ve çeşitli yerlerde meydana gelen et benleri insanlara oldukça rahatsızlık veren bir durumdur. Bu tür benlerin sağlık açsından hiçbir tehlikesi yoktur. Ancak et beni koparma işlemi oldukça tehlikelidir. Et benlerinin kansere dönüşme ihtimali çok düşüktür.

Kanserli ben alınmazsa ne olur?

Kanserli benlerin alınması ise herhangi bir sorun yaratmaz. Hatta alınmaması sorun yaratır. Çünkü kanserleşen ben çevresine yayılabilir veya olduğu alanda büyüyebilir. Bu nedenle bu tür benler fark edilir edilmez alınmalıdır.

Ben çıkması normal mi?

Kişinin derisinde sonradan ben çıkması büyük oranla normaldir. Nitekim bu benlerin sayısı, büyüklüğü, rengi ve şekli cilt kanseri teşhisinde önemli bulgulardandır. Kişiler yeni oluşan benleri sık sık kontrol etmeli; renk değişimi, büyüme, asimetri ve şekil değişikliği gördüğünde bir dermatoloji uzmanına görünmelidir.