Kimler idari izinli sayılacak Memurlar?

İçindekiler:

  1. Kimler idari izinli sayılacak Memurlar?
  2. Kronik idari izin devam ediyor mu?
  3. Idari izinli memurlar ne zaman ise başlayacak?
  4. 10 yas alti cocugu olan annelere izin devam ediyor mu?
  5. Kronik rahatsızlığı olanlar idari izinli mi?
  6. 60 yaş üstü ne zaman işe başlayacak?
  7. 24 hafta gebelik izni kalktı mı?
  8. 10 yaş altı çocuğu olan annelere idari izin bitti mı?
  9. Kronik rahatsızlığı olanlar okula gidecek mi?
  10. Sağlık Bakanlığı idari izinler ne zaman bitiyor?
  11. Kamuda idari izin ne demek?
  12. 60 yaş üstü öğretmenler idari izinli mi?

Kimler idari izinli sayılacak Memurlar?

2021/8 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde, istisna sayılan kurumlar dışında hamile çalışanlar, süt izni kullananlar, engelli çalışanlar, 60 yaş ve üzerinde olanlar (yönetici pozisyonlarındakiler hariç), Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı bulunanlar ile 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın çalışanlar idari ...

Kronik idari izin devam ediyor mu?

Kronik rahatsızlığı bulunan 60 yaş ve üzeri çalışanlar ile gebeliğinin 24'üncü haftasında olan kamu personeli, idari izinli sayılmaya devam edecek. İlgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Idari izinli memurlar ne zaman ise başlayacak?

Dolayısıyla, önceki genelgelere göre Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı bulunanlar (yöneticiler hariç) yaşları 60 ve üzeri ise idari izin kullanmaya 1 Temmuz 2021'den itibaren devam edecektir. Ancak, 60 yaştan küçük olanlar ise idari izinlerini iptal ederek görevlerine dönüş yapacaktır.

10 yas alti cocugu olan annelere izin devam ediyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Salı günü Kabine toplantısının ardından önlemleri açıklarken kamu çalışanları için "Hamileler ve kronik hastalığı olanlar ile 10 yaş altı çocuğu bulunan kadın personel idari izinli sayılacak" dedi. Ardından İçişleri Bakanlığı bir genelge yayımladı.

Kronik rahatsızlığı olanlar idari izinli mi?

İlk üç genelgeye göre “Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kronik hastalığı bulunanlar yaş şartı aranmaksızın” idari izinli sayılırken, 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren yürürlüğe giren 2021/13 sayılı Genelgeye göre “Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kronik rahatsızlığı bulunan 60 yaş ve üzeri çalışanlar” idari izinli ...

60 yaş üstü ne zaman işe başlayacak?

Erdoğan'ın açıklamasından 1 hafta sonra genelge yayınlandı. Buna göre, kronik rahatsızlığı bulunan 60 yaş ve üzeri çalışanlarla gebeliğinin 24'üncü haftasından 32'nci haftasına kadarki süre içerisinde bulunan çalışanlar idari izinli sayılmaya devam edecek.

24 hafta gebelik izni kalktı mı?

Sağlık Bakanlığı ile Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan; yönetici pozisyonundakiler hariç olmak üzere, 60 yaş ve üzeri çalışanlar ile gebeliğinin 24'üncü haftasından 32'nci haftasına kadarki süre içerisinde olan çalışanlar idari izinli sayılmaya devam edilecek.

10 yaş altı çocuğu olan annelere idari izin bitti mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Salı günü Kabine toplantısının ardından önlemleri açıklarken kamu çalışanları için "Hamileler ve kronik hastalığı olanlar ile 10 yaş altı çocuğu bulunan kadın personel idari izinli sayılacak" dedi. Ardından İçişleri Bakanlığı bir genelge yayımladı.

Kronik rahatsızlığı olanlar okula gidecek mi?

Covid-19 hastası veya temaslısı olduğu için tedavi ya da karantina sürecinde olan öğrenciler ile kronik rahatsızlığını belgelendiren öğrenciler okula devam edemedikleri günlerde devamsız sayılmayacak. Öğrencilerin sınavları yüz yüze ve salgın tedbirleri dikkate alınarak yapılacak.

Sağlık Bakanlığı idari izinler ne zaman bitiyor?

İlgi Genelgeler gereği; 1- Kamu kurum ve kuruluşlarında hâlihazırda uygulanmakta olan 10.0016.00 mesai uygulamasının sona erdirilmiştir. İlimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren mesai saatleri 08.00-12.00 ve 13.00-17.00 olarak uygulanacaktır.

Kamuda idari izin ne demek?

İdari izin 657 sayılı kanun kapsamında yer alan devlet memurlarını kapsayan bir izin türüdür ve idari izin bir bakıma kişinin çalıştığı kamu kurumu tarafından verilen izin anlamını taşımaktadır. İdari izin, Bakanlar Kurulu kararıyla çalışma gününün tatil edilmesidir.

60 yaş üstü öğretmenler idari izinli mi?

Genelgede yer alan düzenlemeye göre, Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik rahatsızlığı bulunan 60 yaş ve üzeri öğretmenler, idari izinli sayılmaya devam edilecektir. Sadece yönetici pozisyonlarındakiler idari izinli sayılmayacaktır.