E devlet üzerinden kosgeb'e nasıl başvuru yapabilirim?

İçindekiler:

  1. E devlet üzerinden kosgeb'e nasıl başvuru yapabilirim?
  2. Kosgeb Başvuru nereden yapılır?
  3. Kosgeb'e kimler başvuru yapabilir?
  4. Şahıs Şirketi kosgeb desteği alabilir mi?
  5. Girişimcilik Kursuna Nasıl Başvurulur?
  6. KOSGEB nitelikli eleman başvurusu nasil yapilir?
  7. Genç girişimci desteği nasıl alınır?
  8. KOSGEB desteği almak için ne yapmalıyım?
  9. Kosgeb eğitimine nasıl başvurulur?
  10. Girişimcilik Belgesi için nereye başvurulur?
  11. KOSGEB eleman desteği nasıl alınır?
  12. Sigortalı çalışan Kosgebe başvurabilir mi?

E devlet üzerinden kosgeb'e nasıl başvuru yapabilirim?

Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler www.kosgeb.gov.tr adresindeki 'E-Hizmetler' menüsünden 'Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu' alt menüsünü seçerek online başvuru yapabilecektir.

Kosgeb Başvuru nereden yapılır?

Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler www.kosgeb.gov.tr adresindeki “E-Hizmetler” menüsünden “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu” alt menüsünü seçerek online başvuru yapabilecektir.

Kosgeb'e kimler başvuru yapabilir?

KOSGEB hibe ve faizsiz kredi desteği başvurusu yapmak için 18 yaşından büyük olma zorunluluğu bulunmaktadır. KOSGEB destekleri, sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişilere verilmektedir. Yabancı uyruklu kişiler, KOSGEB başvurusu yapamazlar.

Şahıs Şirketi kosgeb desteği alabilir mi?

Program kapsamında girişimciler, şirket kuruluşu, performans dönemi destekleri sunmaktadır. Şahıs ( gerçek kişi ) işletmesi kuranlar 5.000 TL., Tüzel ( limited, anonim ) şirket kuranlar da 10.000 TL. destek almaktadır.

Girişimcilik Kursuna Nasıl Başvurulur?

Eğitim başvuruları isteyenler için e-Devlet üzerinden alınmaktadır. Yine eskiden olduğu gibi isteyenler eğitim tarihleri için başvuru kabul çağrılarını takip edip, kursu düzenleyen kuruma ayrıca başvuruda bulunabilir.

KOSGEB nitelikli eleman başvurusu nasil yapilir?

Nitelikli eleman desteği kapsamında işe alınacak olan personelin son bir aya ait iş başvurusunun sunulması gereklidir. KOSGEB'in web sitesinden çıktısı alınacak olan nitelikli çalışanların ödeme talep formunun eksiksiz şekilde doldurulması ve imzalandıktan sonra başvuru dosyasına eklenmesi gereklidir.

Genç girişimci desteği nasıl alınır?

Genç Girişimci Desteği'ne Nasıl Başvurulur? İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden hazırlanacak bir dilekçe ile Genç Girişimci Desteği'ne başvuruda bulunulabilir. İlgili şartları karşılayanlar başvuru için şirket kuruluş aşamasında mali müşavirinden destek alabilir.

KOSGEB desteği almak için ne yapmalıyım?

KOSGEB Desteklenen Sektörler NACE kodları içerisinde yer alan bir iş fikrine sahip olmanız gerekir. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başvurusuna bulunarak ”Girişimcilik Sertifikası” almalısınız. Başvuru sonrasında size verilen gün geldiğinde KOSGEB iş planı projenizi sunmanız gerekmekte siniz.

Kosgeb eğitimine nasıl başvurulur?

https://edevlet.kosgeb.gov.tr/UGE/Applications adresine giriş yapınız. Sağ üst köşede yer alan ” + YENİ BAŞVURU ” butonuna tıklayınız. Açılan pencereden ” UZAKTAN EĞİTİM ” altında ” BAŞVUR ” butonuna tıklayınız. Sistem sizi https://lms.kosgeb.gov.tr/ sayfasına yönlendirecektir.

Girişimcilik Belgesi için nereye başvurulur?

KOSGEB girişimcilik belgesi almak için başvuru yapmak isteyen kişilerin önce KOSGEB tarafından verilen eğitimlere katılması şarttır. Girşimcilik eğitimi olarak bilinen bu eğitimlerin dışında mutlaka belge için başvuru yapılması gerekir. Başvuru yapmak isteyen adayların e devlet sistemine giriş yapmaları gerekmektedir.

KOSGEB eleman desteği nasıl alınır?

Bu desteği almak için işletme ilk önce "işletme geliştirme destek programı" başvurusu yapmalıdır. Orada çıkan taahhütname KOSGEB tarafından onaylayınca, program başlar ve süresi 24 aydır. Siz elemanınızı KOSGEB'e belirtmeden işe alıp, maaşlarını banka üzerinden ödemelisiniz.

Sigortalı çalışan Kosgebe başvurabilir mi?

Hayır. Girişimcinin destek sürecinde; başka bir işletme/kurum/kuruluşta SGK hükümlerine tabi olarak çalışmaması gerekmektedir.