Türkiye dünyanın kaçıncı ülkesi?

İçindekiler:

  1. Türkiye dünyanın kaçıncı ülkesi?
  2. Dünyada Türkiye ekonomisi kaçıncı sırada?
  3. Dünyanın en temiz ülkesi Türkiye kaçıncı sırada?
  4. Dünyanın en temiz ülkesi neresidir?
  5. Türkiye dünyanın en zeki kaçıncı ülkesi?

Türkiye dünyanın kaçıncı ülkesi?

Türkiye, karasal yüzölçümü bakımdan listenin 36'ncı sırasında yer aldı.

Dünyada Türkiye ekonomisi kaçıncı sırada?

Bu büyüklükteki GSYH ile Türkiye, dünyanın en büyük ekonomileri arasında 20'nci sıraya gerileyecek. 2021'de ise 21'inci sıraya inerek, uzun yılların ardından ilk kez en büyük 20 ekonomi listesinin dışında kalacak. Türkiye dünyanın en büyük 20 ekonomi içinde yer almasa da G20 listesinde kalmaya devam edecek.

Dünyanın en temiz ülkesi Türkiye kaçıncı sırada?

Türkiye ise Dünyanın En Kirli 135 Ülkesi arasında kirlilik oranı 76 ile 90 arasında yer alıyor. Yani durum pek de iç açıcı değil. Amerika Birleşik Devletleri Kanada, Çin ve hatta Rusya gibi ülkelerin önünde, 66. ülke olarak yer alıyor. Bununla birlikte sıralama itibariyle Hindistan ve İngiltere'den daha kötü durumda.

Dünyanın en temiz ülkesi neresidir?

Norveç'in dünyanın en temiz ve aynı zamanda en güzel ülkelerinden biri olması demek oluyor ki; en temiz havada kuzey ışıklarının güzelliğine en net haliyle tanık olabilirsiniz. Norveç, ormanları tahrip etmeyi yasaklayan ilk ülke olmuştu.

Türkiye dünyanın en zeki kaçıncı ülkesi?

Dünya IQ ortalamasına göre; Türkiye 90 puan ile 17'nci sırayı Hırvatistan ve Peru ile paylaştı. Listenin son sırasında ise 59 puanla Ekvator Ginesi yer aldı İngiliz Psikoloji Profesörü Richard Lynn ve Finlandiyalı Siyaset Bilimi Profesörü Tatu Vanhanen'in 80'den fazla ülkede yaptıkları araştırmanın sonuçları açıklandı.