Elele nasıl yazılmalı?

İçindekiler:

  1. Elele nasıl yazılmalı?
  2. Başa baş nasıl yazılır?
  3. TDK elele nasıl yazılır?
  4. Başabaş mı başa baş mı?
  5. Başa baş noktası nasıl hesaplanır?
  6. Bir şeyi nasıl yazılır?
  7. Geç de olsa nasıl yazılır?
  8. Er geç nasıl bir kelimedir?
  9. Güpegündüz nasıl yazilir?
  10. Yüz yıl nasıl yazılır?
  11. Sıra dışı nasıl yazılır?

Elele nasıl yazılmalı?

TDK'nın internet adresinde sözlükten arama yapıldığında kelimenin doğru yazılışı "el ele" olarak çıkmaktadır. "El ele" kelimesi için tek anlam verilmiştir: El ele: (Zarf) Birbirinin elini tutarak.

Başa baş nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre başa baş ayrı yazılmaktadır. Cümlenin cümle içerisinde doğru yazımını aşağıda görebilirsiniz. Başa baş bir mücadelenin sonunda kazanan taraf olduk.

TDK elele nasıl yazılır?

TDK'ya göre bu kelimenin doğru yazılışı "el ele" şeklindedir. TDK sözlüğe göre zarf olan el ele kelimesi "Birbirinin elini tutarak." anlamına gelmektedir. Ve ayrı yazılmaktadır.

Başabaş mı başa baş mı?

Bu kelimenin “baş başa mı, başbaşa ” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı baş başa şeklinde olmalıdır. Yani ayrı yazılmalıdır.

Başa baş noktası nasıl hesaplanır?

Başabaş Noktası Hesaplama – Başabaş Noktası Analizi Bir firmada kara geçiş noktasındaki üretim ve satış miktarı; sabit giderlerin, birim satış fiyatı ile birim değişken gider arasındaki farka bölünmesi ile bulunur. Bu üretim miktarında satış gelirleri üretim giderlerine denk olur.

Bir şeyi nasıl yazılır?

Bir şeye mi?” yoksa “Birşeye mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Birşeye şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Bir şeye şeklinde olmalıdır.

Geç de olsa nasıl yazılır?

geç de olsa bitirmek, geç de olsa yapmak gibi fiillerde kullanılan zarf öbeği. geç kalmak anlamı içermesine rağmen, fiilin yapılmış olmasını olumlu bir şekilde gösterir. -ahmet geç de olsa gördü o kızdan hayır gelmeyeceğini.

Er geç nasıl bir kelimedir?

Örnekler: İyi kötü, aşağı yukarı, ileri geri, az çok, irili ufaklı, er geç, bata çıka, düşe kalka, aşağı yukarı, gide gele, alt üst, altı üstü, acı tatlı, büyük küçük, dost düşman, enine boyuna vb.

Güpegündüz nasıl yazilir?

Sıfat veya zarf görevindeki pekiştirmeli sözler bitişik yazılır: apaçık, apak, büsbütün, çepeçevre, çırılçıplak, dümdüz, düpedüz, gömgök, güpegündüz, kapkara, kupkuru, masmavi, mosmor, paramparça, sapasağlam, sapsarı, sırılsıklam, sırsıklam, sipsivri, yemyeşil vb.

Yüz yıl nasıl yazılır?

YÜZYIL NASIL YAZILIR? Bu kelimenin yüzyıl mı, yüz yıl mı olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı yüzyıl şeklinde olmalıdır. Yani birleşik yazılmalıdır.

Sıra dışı nasıl yazılır?

En çok merak edilen ve birleşik mi yoksa ayrı mı yazılıp yazılmadığı araştırılan kelimeler içerisine sıra dışı sözcüğü geliyor. Bu doğrultuda kelimenin mutlaka ayrı yazılması gerektiği unutulmamalıdır. Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı vakit kelime ayrı yazılmaktadır.