Saça kına yakarken içine neler konulur?

İçindekiler:

  1. Saça kına yakarken içine neler konulur?
  2. Zerdeçal kınaya ne renk verir?
  3. Kına saçta ne kadar bekletilir?
  4. Kınaya tuz katılır mı?
  5. Koyu kahve saça kına yakılırsa hangi renk olur?
  6. Kınaya Zerdeçal katılır mı?
  7. Hint kınası ne kadar zaman da tutar?
  8. Saça kına yakmak kaç saat durmalı?

Saça kına yakarken içine neler konulur?

1 adet yumurtayı çırpma aleti ile çırpın, paketteki kınayı kaseye boşaltın, çırptığınız yumurtayı kınaya katın, içine 1 kahve fincanı zeytinyağı ve 2 tutam tuz ve demlenmiş çay suyunu ekleyerek saçınıza süreceğiniz kına harcını hazırlayın. Elde edeceğiniz harç, saça rahatça sürülebilecek akışkanlıkta olmalıdır.

Zerdeçal kınaya ne renk verir?

Ayrıca kumral saçlarda kınaya zerdeçal eklemek saçları koyu renkten daha açık renge dönüştürür. Kahverengi saça kına yakılırken içerisine zerdeçal eklenirse saçlar koyu olmak yerine daha açık kahverengi haline gelir.

Kına saçta ne kadar bekletilir?

Kıvamını alan kınanın saça uygulandıktan sonra saç üzerinde 2 ile 4 saat bekletilmelidir. Daha sonra kına ılık su ile saçtan arındırılmalıdır.

Kınaya tuz katılır mı?

Kınayı bir plastik kaba boşalttıktan sonra, az tuz, zeytinyağı ve bir bardak demlenmiş çay suyunu macunlaşana kadar karıştırın. Elde ettiğiniz kına krem kıvamındayken artık şayet saçınızda çok beyaz varsa, 1 tutam rastık ekleyerek saçlarınızın daha koyu görünmesini sağlayabilirsiniz.

Koyu kahve saça kına yakılırsa hangi renk olur?

Koyu kahve saça kına yakma sonrası saçlarınız büyük bir ihtimalle siyaha yakın karamel kahve şeklinde olacaktır. Yukarıdaki malzemeleri kullanarak koyu kahverengi saça kına yakarsınız saçlarınız karamel kahve veya çikolata kahve renginde olacaktır.

Kınaya Zerdeçal katılır mı?

Zerdeçal saç derisini temizler, saça parlaklık ve canlılık katar. Kına yakarken zerdeçal katılmasının nedeni kınanın çok koyu renk olmasını önlemek, kınanın güzel bir renk tutmasına yardımcı olmaktır.

Hint kınası ne kadar zaman da tutar?

Desenin tüm detayları, kına ile geçildikten sonra, kuruması için bu bölgeye hiç dokunulmamaktadır. Hint kınasının kuruması ise yaklaşık bir saat kadar sürmektedir.

Saça kına yakmak kaç saat durmalı?

Kıvamını alan kınanın saça uygulandıktan sonra saç üzerinde 2 ile 4 saat bekletilmelidir. Daha sonra kına ılık su ile saçtan arındırılmalıdır.