Biyoteknoloji geleceğin mesleği mi?

İçindekiler:

  1. Biyoteknoloji geleceğin mesleği mi?
  2. Psikoloji için hangi ALES puan türü?
  3. Psikoloji Yüksek Lisans mezunu psikolog olur mu?
  4. Psikoloji okuyan mezun olunca ne olur?
  5. Psikologlar devlet hastanesinde ne kadar maaş alır?

Biyoteknoloji geleceğin mesleği mi?

Gıda, tarım, enerji ve eczacılık gibi pek çok alan içerisinde biyoteknolojik kendisine yer bulmuştur. 2000'li yıllardan itibaren yurtdışında geleceğin meslekleri arasında gösterilen biyoteknoloji gelecekte günümüzden daha etkin olacak mesleklerdendir.

Psikoloji için hangi ALES puan türü?

Klinik Psikoloji Yüksek Lisans (Tezli/Tezsiz) programına sadece Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans mezunlarının başvuruları kabul edilmektedir. Programın eğitim dili Türkçedir. Adayların, ALES eşit ağırlık puan türünden en az 55 puan almış olması gerekmektedir.

Psikoloji Yüksek Lisans mezunu psikolog olur mu?

Dört yıllık psikoloji mezunları psikolog unvanıyla mezun olurlar. Diğer tüm alt alanlarda olduğu gibi, klinik psikoloji alanında da uzmanlaşmak isteyen öğrenciler yüksek lisans programlarına başvurarak bu alanda uzmanlık derecesine sahip olabilirler.

Psikoloji okuyan mezun olunca ne olur?

Psikoloji mezunları; insan kaynakları, pazarlama, eğitim, işletme ve sağlık alanlarında çalışabilir. Bir psikolog, danışman veya terapist olarak çalışmak ileri bir derece gerektirecektir.

Psikologlar devlet hastanesinde ne kadar maaş alır?

Psikolog adayları da devlet hastanesi ve özellerde çalışan psikologların ne kadar kazandığını araştırıyor. 2021 yılında devlet hastanesinde çalışan bir psikolog maaşı ortalama 5.000 TL'dir. Bu, bekar ve çocuksuz bir psikoloğun aldığı maaştır. Bu rakam, çeşitli kademe ve derecelere göre 7.500 TL'ye kadar çıkmaktadır.