Oruçlu iken kan verilebilir mi?

İçindekiler:

  1. Oruçlu iken kan verilebilir mi?
  2. Koldan kan aldırmak orucu bozar mı?
  3. Parmaktan kan alma orucu bozar mi?
  4. Ne kadar kan abdesti bozar Hanefi Diyanet?
  5. Az bişey kan abdesti bozar mı?

Oruçlu iken kan verilebilir mi?

Malik de hacamat yaptırmanın oruçluyu zayıf düşüreceğinden dolayı hoş karşılanmadığını söylemiştir (Buhârî, Savm, 32). Bu itibarla, oruçlu iken kan vermek orucu bozmaz.

Koldan kan aldırmak orucu bozar mı?

Peygamberin (s.a.s.) oruçluyken kan aldırdığı yönündeki rivayetleri değerlendiren İslam âlimleri kan verenin orucunun bozulmayacağını ifade etmişlerdir (Buhârî, Savm, 32; Ebû Dâvûd, Savm, 29; İbn Kudâme, el-Muğnî, IV, 50-52).Aferez cihazıyla trombosit alımında ise kan bağışçısının bir kolundan cihaz vasıtasıyla kan ...

Parmaktan kan alma orucu bozar mi?

Kan aldırmak, vermek orucu bozmaz. Nitekim Hz. Peygamber, ihramlı iken ve oruçlu bulunduğu sırada kan aldırmıştır (Buharî, "Tıb", 11, "Sayd", 11, "Savm", 22).

Ne kadar kan abdesti bozar Hanefi Diyanet?

İşte Diyanet'in verdiği sorunun yanıtı... DİŞ ETİ KANAMASI ABDEST BOZAR MI? Hanefîlere göre bedendeki bir yaradan çıkıp yaranın dışına akan kan abdesti bozar. Diş etinden çıkan kan ise karıştığı tükürüğün yarısı veya daha fazlası kadar olduğunda abdesti bozar (Mevsılî, el-İhtiyâr, I, 52).

Az bişey kan abdesti bozar mı?

2. Vücudun herhangi bir yerinden kan, irin veya herhangi bir maddenin çıkması. Ağızdan çıkan akıcı haldeki kan, tükürükten fazla veya ona eşit ise abdesti bozar. Vücuttan çıkan kan akmadığı veya çıktığı yerin çevresine dağılmadığı sürece abdesti bozmaz. Yaradan çıkan irin ve sarı su da böyledir.