Antrenin diğer adı nedir?

İçindekiler:

  1. Antrenin diğer adı nedir?
  2. Antre ne demek yemek?
  3. Ingilizce antre nasil yazilir?
  4. Methal ne demek sözlük anlamı?
  5. Binada antre ne demek?
  6. Antre şakası ne demek?
  7. Antre ne demek TDK?
  8. Antre servis nedir?
  9. Hol ingilizce ne demek?
  10. Giriş in anlamı nedir?
  11. Tapuda müşterek Methal ne demektir?
  12. Antre salon ne demek?
  13. Evin koridoruna ne denir?
  14. Koridora ne denir?
  15. Vestiyer kime denir?
  16. Antre nasıl yazılır TDK?
  17. Istakoz pensi kaç cm?
  18. Istakoz pensi nedir?
  19. Antre ve hol nedir?
  20. Sofa ne demek TDK?

Antrenin diğer adı nedir?

Antre kelimesinin Türkçe'deki karşılığı “giriş”tir.

Antre ne demek yemek?

Çorba ve başlangıç yemeğinden sonra sunulan üçüncü yemek veya ana yemekten önce yenilen yemeklere antre yemekler denilmektedir. ... Fransızca kökenli olan ve “ordövr” (hors d'œuvre) olarak da adlandırılan bu yemeklerin kelime anlamı esasen “eserin (yemeğin) dışında”dır.

Ingilizce antre nasil yazilir?

"antre" teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 13 sonuç
Kategoriİngilizce
1Genelentranceway i.
2Genelfoyer i.
3Genelentree i.
4Genelantechamber i.
13 satır daha

Methal ne demek sözlük anlamı?

1. Giriş yeri, giriş: Müdâfaadan başka çâre yoktu, zîra kalenin methali pek dardı, huruç hareketi imkânsızdı (Ömer Seyfeddin).

Binada antre ne demek?

Fransızca kökenli bir kelime olan antre giriş anlamına gelir. Çoğunlukla bina ya da dairelerin içeri girilen, ilk giriş bölümünü belirtmek için mimari bir terim olarak kullanılır. Dairelerde odalar genellikle antre olarak bilinen bölümden açılır.

Antre şakası ne demek?

Birincisi, oyuncunun rol gereği seyircinin duyacağı biçimde ama öbür oyuncuların duymadığı varsayımıyla düşüncelerini söylemesi. İkincisi ise oyuncunun doğrudan seyirciye doğru konuşması. Antre: Oyun esnasında oyuncunun sırası geldiğinde sahneye çıkması.

Antre ne demek TDK?

a. (a'ntre) 1. Giriş: “Bir müddet sonra her ikisi de büyük antreden çıkıp kaybolurlar” -A. M.

Antre servis nedir?

Kelime anlamı olarak “antre” başlangıç, giriş anlamını taşır. Günümüzde mönü içerisindeki yeri ana yemekten önce çorbadan sonradır. Bu modülde işlenecek olan antreler kıymetli antreler olarak kabul gören ve özel takımlar kullanılarak servis edilen yiyeceklerdir.

Hol ingilizce ne demek?

“tam, bütün, tüm”.

Giriş in anlamı nedir?

Girmek işi veya biçimi. Bir yapıda girip geçilen yer, methal, antre. Bir eserin konusunu tanıtarak kolay kavranmasını sağlayan, ön sözden sonra yer alan bölüm, methal. Bir anlatımda gelişme bölümüne hazırlık yapmayı sağlayan bölüm, girizgâh.

Tapuda müşterek Methal ne demektir?

Müşterek medhal ne demektir, tanımı; Sosyal tesis, ticari mahal, yüzme havuzu, tenis kortu, ısı merkezi gibi taşınmaz mal veya bağımsız bölümler başka parsel veya bağımsız bölümlerin ortaklaşa kullanılan yeri olarak ayrılabilir. Eski tapu sicil nizamnamesi bu durumu müşterek medhal adını vermiştir.

Antre salon ne demek?

Evlerin giriş bölümü ifade eden için antre, hol olarak da bilinir. Bu bölüm üzerinden diğer odalara giriş sağlanır. Karşılama alanı olarak kullanılan antreler, genellikle sade şekilde tasarlanır. Eve dair ilk algıyı belirleyen bu bölüm çoğunlukla portmanto, ayakkabılık, ayna ve dresuar gibi mobilyaları içerir.

Evin koridoruna ne denir?

Antreler sofalardan daha küçük olup odalara koridorlar ile ulaşılır. Antreler ev dekorasyonunun en özen gösterilmesi gereken yerlerinden biridir. Genellikle evin salonu ve diğer bölümlerine özen gösterilmektedir. Oysa bir evin kapıdan girince ilk karşılaşılan bölümü antrelerdir.

Koridora ne denir?

Antre Fransızca' dan dilimize gelmiş bir kelimedir. ... Antreler sofalardan daha küçük olup odalara koridorlar ile ulaşılır.

Vestiyer kime denir?

Otel, casino, opera gibi özel yerlerde mont, palto, kaban, ceket, şemsiye, şapka, değerler eşyalarınız gibi eşyalarınızı alıp siz isteyene kadar güvenli bir şekilde koruyup personel görevlisine verilen isme vestiyer denir. Yaptığı işe de vestiyer hizmeti denmektedir.

Antre nasıl yazılır TDK?

a. (a'ntre) 1. Giriş: “Bir müddet sonra her ikisi de büyük antreden çıkıp kaybolurlar” -A. M.

Istakoz pensi kaç cm?

Yaklaşık 21-22 cm büyüklüğündedir. Sıcak etlerin kesilmesinde ve diğer ana yemek çeşitlerinde kullanılır. Ağızları eti kolayca kesebilmesi için hafifçe keskin, testere biçimindedir.

Istakoz pensi nedir?

Istakoz Pensi: Oldukça sert kabuğu bulunan ıstakozu parçalamak amacıyla kullanılan penseyi andıran bir özel masa üstü takımıdır. Ağız kısmı hafif yukarıya doğru kıvrık bir karga burnu şeklindedir (Resim 19). Havyar (balık yumurtası) servisinde kullanılan bıçak ve kaşıktır.

Antre ve hol nedir?

Antre, evin giriş kapısının açıldığı ve diğer mekanlara dağılımın sağlandığı giriş holüdür. Antre (hol), apartman daireleri, binalar, satılık iş yerleri ve türevleri gibi taşınamaz mülkiyetlerin giriş kısmında bulunan bölüme verilen addır. Ayrıca antre çoğu iş yerinin mola bölümü olarak kullandığı kısımdır.

Sofa ne demek TDK?

Sofa TDK kelime anlamı hakkında detaylar. Genel açıdan bakıldığı zaman Türk Dil Kurumu üzerinden Sofa kelimesi, 'Evlerde oda kapılarının açıldığı genişçe yer, hol' biçiminde karşılık buluyor.