Ana faaliyet konusu özel nitelikli kişisel veri işleme olan ne demek?

İçindekiler:

  1. Ana faaliyet konusu özel nitelikli kişisel veri işleme olan ne demek?
  2. Özel nitelikli kişisel veri işleme ne demek?
  3. Şirketlerin kişisel verilerimi Sakladıklarından dolayı size karşı yükümlülükleri var mı?
  4. Genetik veriler nelerdir?
  5. KVKK hangi tutar aralığında ceza verebilir?

Ana faaliyet konusu özel nitelikli kişisel veri işleme olan ne demek?

Veri sorumluları sicili yani VERBİS, veri sorumlularının kayıt olmak zorunda oldukları ve veri işleme çalışmalarını ile ilgili bilgileri beyan ettikleri bir kayıt sistemidir.

Özel nitelikli kişisel veri işleme ne demek?

Özel nitelikli kişisel veriler öğrenilmesi halinde ilgili kişi hakkında ayrımcılık yapılmasına veya mağduriyete neden olabilecek nitelikteki verilerdir. Özel nitelikli kişisel veriler ilgili kişinin açık rızası ile ya da Kanunda sayılan sınırlı hallerde işlenebilir. ...

Şirketlerin kişisel verilerimi Sakladıklarından dolayı size karşı yükümlülükleri var mı?

29. Şirketlerin kişisel verilerimi sakladıklarından dolayı bana karşı yükümlülükleri var mı? Kişisel verilerinizi toplayan kişilerin ya da kurumların kişisel verilerinizin muhafazasını ve güvenliğini sağlama yükümlülüğü vardır.

Genetik veriler nelerdir?

Biyoinformatik biliminin işlediği veri tipi çoğunlukla genetik veri ve buna bağlı gen ifadesidir. Peki nedir genetik veri? Canlının, kalıtsal olan ve kalıtsal olmayan DNA özellikleridir. Bu özellikleri inceleme yöntemleri Mendel'den bu yana dolaylı analizlerken (linkage analizi, karyotip vs.)

KVKK hangi tutar aralığında ceza verebilir?

Kanun çerçevesinde uygunsuz davrananlar için, 5.000 TL ile 1.000.000 TL arasında, son derece ciddi para cezaları öngörülmektedir.