Okey Hangi ülkelerde oynanıyor?

İçindekiler:

  1. Okey Hangi ülkelerde oynanıyor?
  2. Okey hesaplama nasıl yapılır?
  3. Okeyde Yan nasıl hesaplanır?
  4. Renkli okey nasıl hesaplanır?
  5. 101 kaç açar?
  6. Okey 101 çifte gidenin taşı alınır mı?
  7. Okeyde hem seri hem çift Per nasıl olur?
  8. 101 de okey işlenir mi?
  9. 101 okeyde yan yana kaç taş işlenir?
  10. 101 de yanlar kaça bölünür?
  11. 101 de elinde okey kalırsa ne olur?
  12. 101 okeyde Katlamasız ne demek?
  13. Okey de gösterge alınır mı?
  14. 101 de okey kaç puan?
  15. Çift okey kaç puan?
  16. Seri açan biri kaç çift işleyebilir?
  17. Seri açan biri çift işleyebilir mi?

Okey Hangi ülkelerde oynanıyor?

Türkiye'yi Almanya, Fransa, Hollanda ve ABD gibi ülkeler izliyor. Bu ülkeler dışında Belçika'dan Suudi Arabistan'a, İtalya'dan Makedonya'ya kadar dünyanın toplamda 20 ülkesinden binlerce Facebook kullanıcısı tamamen Türk teknoloji geliştiricilerinin ürettiği bir oyun olan Okey'i oynuyor.

Okey hesaplama nasıl yapılır?

101 Okey Puan Hesaplama Çifte giden oyuncuların ıstakasında kalan taşların değeri iki ile çarpılarak hanesine ceza puanı olarak yazılır. Eli kazanan oyuncunun hanesine -101 puan yazılır. İşlek taşı yere atan oyuncunun hanesine 101 ceza puanı eklenir.

Okeyde Yan nasıl hesaplanır?

Yan diye adlandırılan perin devamını oluşturan taşlarda 6 ve 7'dir. Bu taşlar toplanıp 3'e bölünür; 6+7=13 => 13/3 = 4.

Renkli okey nasıl hesaplanır?

Başlama sayısı olarak yaygın biçimde 20 sayısı kabul edilir. Her bitiş türünün farklı bir puan değeri vardır. "Normal bitiş" için 2 puan, "gösterge yapma" için 1 puan, "çiftten bitme" için 4 puan. Bitişte kullanılan taş okey taşı ise düşülen puanlar 2 ile çarpılır.

101 kaç açar?

Bir taş açıktı, buna da okey denir. Oyun saat yönünün tersine doğru oynanır. Taşları dağıtan kişi oyuna başlar ve taş çekmeden yanındaki, oyuncuya taş atar. Sırası gelen oyuncu desteden taş çeker ve ellerindeki serilerin toplamı 101 sayısına ulaşıyor ise elini açabilir.

Okey 101 çifte gidenin taşı alınır mı?

Çift açan biri yoksa çift işlenemez. gelen taşı olan oyuncu okeyi alabilir. Ancak okeyi alabilmek için elini açmış olması gerekir. Yerdeki okeyi açma sayınız (101) tutmuyorsa alamazsınız. 101 i tamamlamış ise önce el yere açılır daha sonra okeyi yerden alınabilir.

Okeyde hem seri hem çift Per nasıl olur?

Daha önceden seri veya çift açmadıysanız, önce perlerinizi yere açarsınız. ( Seri açıyorsanız 101 ve üzeri değer toplamına sahip olmalılar. Çift açıyorsanız en az 5 çift perden oluşmalı. ) Seri veya çift açtıktan sonra, yerdeki okeyin yerine geçebilecek taş, ıstakanızda varsa, okeyi yerden alabilirsiniz.

101 de okey işlenir mi?

Taş işleme ancak eliniz açıyorsa olur. Eliniz direk elden taş işlemeden bitiyorsa 101 veya katlamalıysa istenilen sayıyı geçmese dahi elden direk açıp bitebilirsiniz. - Yere okey kullanılarak per veya çift açılmış ise, elinde okeye karşılık gelen taşı olan oyuncu okeyi alabilir.

101 okeyde yan yana kaç taş işlenir?

Oyun Sonu ve Kazananın Belirlenmesi Bir sırada tek bir pere yan yana en çok 2 taş işlenir. Örn; 7-8-9 perine aynı elde 5-6 işleyebilir, ancak 4 işleyemez. 4 işlemek için oyuncu sıranın tekrar kendisine gelmesini bekler.

101 de yanlar kaça bölünür?

serisinin orta taş 13'dır ve bu serinin değeri 13'dır. 7-8-9-10 serisin orta taş 8'dir ve yan olarak 10 var yan taşlar 3'e bölünür. Yan 10 sayı 3'e bölündüğünde 3 kusur kalır. Bu kusuratlar dikkate alınmadan 3 sayılır.

101 de elinde okey kalırsa ne olur?

Elinde okey kalan oyuncuya 101 puan ceza daha yazılır. ... Çift açan bir oyuncu okey atmışsa cezalar 4 katına çıkar. 35. Eli bitiren oyuncudan 101 puan ceza silinir.

101 okeyde Katlamasız ne demek?

Katlamasız 101 Oyunu Katlamasız 101 oyununda; her oyuncu elindeki perlerin toplamı 101 ve üzeri olduğunda elini açabilir.

Okey de gösterge alınır mı?

Okey Gösterge Kuralları Nelerdir, şöyle anlatmak gerekirse okey oyununda göstergenin pek bir kuralı bulunmamaktadır. Ancak temel kurallarından bazıları oyun başladığı zaman sıra size geldiği an hemen göstergeyi ortada duran göstergenin üzerine vurmanız gerekiyor. Aksi halde puan alamazsınız.

101 de okey kaç puan?

101 Okey Puan Hesaplama Oyuncu, elindeki tüm taşları ortaya açmış ve son taş olarak okey ile biterse kendisi veya ekibine -202 puan yazılır. Elini hiç açmayan oyunculara 404 puan eklenirken, açmış ama bitemeyen kişi veya ekiplere ıstakasında kalan taş toplamının 2 katı puan eklenir.

Çift okey kaç puan?

Çift Okey İle Nasıl Bitilir aynı zamanda normal oyun bitme ile 2 puan düşme ile gerçek okeyi ortaya artarak tam olarak 4 puan düşmek de vardır. Yine çifte gidilerek rakiplerden oyun bitiminde 4 puan düşürme imkanı yakalana bilmekte.

Seri açan biri kaç çift işleyebilir?

Çift açan biri yan yana en fazla iki taş işleyebilir. Çünkü yan yana Örneğin elinde siyah 5 6 7 varsa ve bunları siyah 8 9 10 un yanına işliycekse seri açmış olur.

Seri açan biri çift işleyebilir mi?

Hayır. Çift açan bir oyuncu yere yeni seri per açamaz. Açılmış seri ve çift perlere işleme yapabilir ya da sadece yeni çift açabilir.