Gümrük müşavirliği nedir ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Gümrük müşavirliği nedir ne iş yapar?
  2. Gümrük Müşaviri ne kadar maaş alıyor?
  3. Gümrük müşavirliği nasıl bir iş?
  4. Gümrük müşavirliği nasıl olur?
  5. Gümrük müşavirliği mesleğinin kariyer pozisyonları nelerdir?
  6. Gümrük müşavirliği sınavına kimler girebilir?
  7. Ygm ne demek?
  8. Gümrük müşavirliği sınavı ne zaman 2020?
  9. Gümrük Müşaviri memur mu?
  10. Gümrük Müşaviri stajyeri nasıl olunur?
  11. Yeminli gümrük müşaviri nasıl olunur?
  12. Gümrük müşavirliği yardımcılığı sınavı 2020 ne zaman?
  13. Gümrük müşavirliği özel sektör mü?
  14. Gümrük Müşaviri Yardımcısı Nasıl Olunur?
  15. Gümrük müşavirliği sınavı nedir?
  16. Ygm girişi nedir?
  17. Ygm kaç antrepoya bakar?

Gümrük müşavirliği nedir ne iş yapar?

Gümrük Müşavirliği firmaları eşyanın gümrükçe onaylanmış bir işlem veya kullanıma tabi tutulmasına ilişkin faaliyetleri dolaylı temsil yoluyla takip eder ve sonuçlandırırlar. Basit bir tanımla, Ticaret Bakanlığınca tanınmış yetkiler doğrultusunda gümrük idarelerinde gümrük rejimleri kapsamında işlem gerçekleştirirler.

Gümrük Müşaviri ne kadar maaş alıyor?

Gümrük müşavirleri, aylık olarak 6 Bin TL ile 10 Bin TL arasında bir maaş almaktadır.

Gümrük müşavirliği nasıl bir iş?

Gümrük müşavirliği ülkemizde kanunla kurulan ilk meslek olarak geçmektedir. Sanayi, ihracat ve ithalat alanında çalışanlara dış ticaret işlemlerinde müşavirlik hizmeti vermekle yükümlüdürler. Yurtdışı odaklı olan işlemlerin yürütülmesinden gümrük müşavirleri dolaylı temsilci olarak sorumlu tutulurlar.

Gümrük müşavirliği nasıl olur?

İki yıllık zorunlu stajını tamamlayan kişiler, gümrük mevzuatı ve gümrüğe ilişkin iktisadi, ticari ve mali konuları kapsayan sınavda başarılı olmaları durumunda Gümrük Müşaviri İzin Belgesi sahibi olmaya hak kazanırlar. Gümrük Müşavirliği Sınavı iki basamak şeklinde yapılmaktadır.

Gümrük müşavirliği mesleğinin kariyer pozisyonları nelerdir?

Gümrük Müşaviri
  • Gümrük Sorumlusu.
  • İhracat Gümrük Sorumlusu.
  • Gümrük Muhafaza Memuru.
  • Gümrükleme Uzmanı
  • Gümrük Muayene Memuru.

Gümrük müşavirliği sınavına kimler girebilir?

Gümrük idaresinde gümrük başmüdürü, gümrük muhafaza başmüdürü, gümrük uzmanı, kontrolör, gümrük müfettişi, daire başkanı ve daha üst görevlerde en az on yıl çalışmış olanlardan, görevlerinden istifa eden veya emekliye ayrılanlar, Gümrük Müşavir Yardımcısı olma şartlarının 1 inci fıkrasında belirtilen koşulları ...

Ygm ne demek?

1. Gümrük İdarelerinde iş ve işlem yaptırmak isteyen gerçek ve tüzel kişilerden alacakları vekaletle onlar adına iş takibinde bulunan meslek mensuplarıdırlar. ...

Gümrük müşavirliği sınavı ne zaman 2020?

Bu kapsamda sözlü sınav 23/11/2020-04/12/2020 tarihleri arasında Ankara'da yapılacak olup, sınava ilişkin usul ve esaslar aşağıda belirtilmiştir.

Gümrük Müşaviri memur mu?

3.Gümrük Müşavirleri Memur mudur? Hayır. Gümrük Müşavirleri özel sektör çalışanlarıdır. Kişilerden aldıkları vekalet üzerine verdikleri hizmetler dolayısıyla serbest meslek makbuzu veya fatura keserek verdikleri hizmetin bedelini tahsil ederler.

Gümrük Müşaviri stajyeri nasıl olunur?

Müşavirler, herhangi bir şirkette en az 1 yıl staj yaparak istihdama hazır hale geliyorlar. Stajını tamamlayan aday, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından açılan sınava katılarak en az 60 puan almalıdırlar. Müşavir yardımcısı olarak işe başlayan kişi aynı zamanda B kanesi almaya da hak kazanmış olur.

Yeminli gümrük müşaviri nasıl olunur?

Gümrük idaresinde on yıl çalışmış olup, bunun üç yılını şube müdürü, gümrük müdürü, gümrük muhafaza müdürü, gümrük başmüdür yardımcısı ve gümrük muhafaza başmüdür yardımcısı görevlerinde geçirenlerden, görevlerinden istifa etmeleri veya emekliye ayrılmaları sonrasında gümrük müşavirliği sınavına girip başarılı olmak .

Gümrük müşavirliği yardımcılığı sınavı 2020 ne zaman?

Bu kapsamda sözlü sınav 23/11/2020-04/12/2020 tarihleri arasında Ankara'da yapılacak olup, sınava ilişkin usul ve esaslar aşağıda belirtilmiştir.

Gümrük müşavirliği özel sektör mü?

Cevap: Hayır. Herkes gümrük ile ilgili iş ve işlemlerini kendisi takip edebileceği gibi noterden verilen bir vekaletname ile bir gümrük müşavirini yetkilendirebilir. ... Gümrük Müşavirleri özel sektör çalışanlarıdır. Hizmetleri ücrete tabidir, aldıkları ücret için serbest meslek makbuzu veya fatura keserler.

Gümrük Müşaviri Yardımcısı Nasıl Olunur?

Buna göre Gümrük Müşavir yardımcısı olacak kişi, hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi, siyasal bilgiler ve endüstri mühendisliği dallarından eğitim veren fakülte, veya yüksek okullardan veya denkliği YÖK tarafından tasdik edilmiş, yabancı yüksek öğretim kurumlarından en az lisans ...

Gümrük müşavirliği sınavı nedir?

Gümrük Müşavirliği Sınavı (GMS), ön eleme ve mesleki yeterlilik olmak üzere iki yazılı aşamada yapılır. ... Gümrük Müşavirliği ön eleme sınavını kazananlar, Müsteşarlıkça tayin edilecek yer ve zamanda mesleki yeterlilik sınavına tabi tutulur. Gümrük Müşavir Yardımcılığı için yalnız bir yazılı sınav (GMYS) yapılır.

Ygm girişi nedir?

(Seri No: 2 ) kapsamındaki tespit işlemlerini yapan ve sonucunda tespit raporu düzenleyen, Müsteşarlıkça adına yetki belgesi düzenlenen gerçek kişi veya tüzel kişi ortağı gümrük müşavirini ifade eder.

Ygm kaç antrepoya bakar?

Gümrük müdürlerine sınavla YGM olabilme uygulamasına geçildi. Bir YGM nin bakabileceği antrepo sayısı 6 dan 4 e düşürüldü.