Oğul otu nasıl içilir?

İçindekiler:

  1. Oğul otu nasıl içilir?
  2. Oğul otunun diğer adı nedir?
  3. Melisa oğul otu çayı nasıl yapılır?
  4. Melisa oğul otu ne işe yarar?
  5. Melisa çiçeği hangisi?
  6. Günde kaç bardak melisa?
  7. Taze melisa nasıl demlenir?
  8. Melisa çayının zararları var mıdır?

Oğul otu nasıl içilir?

Oğul otu hem harici hem de dahili olarak kullanılabilen bir ot. Bu yüzden ilk olarak çayını yapıp doğrudan tüketmek isteyenler için oğul otu çayı tarifini verelim: 2 su bardağı suyu kaynatıp bir kenara alın, ardından içine 1 çay kaşığı kadar kurutulmuş oğul otu atıp 10 dakika demlenmeye bırakın.

Oğul otunun diğer adı nedir?

Oğul Otu, diğer ismi Melisa bitkisi, nane ile aynı aileye ait bitki türüdür. Batı Asya, Kuzey Afrika ve Avrupa'ya özgü bir bitki olsa da hemen her yerde yetiştirilebiliyor. Bitkiden elde edilen çay, sakinleştirici özelliğiyle biliniyor.

Melisa oğul otu çayı nasıl yapılır?

Malzemelerden de anlayabileceğiniz gibi melisa çayını demlemek aslında çok kolay. Bir su bardağı suyu kaynatıp bir bardağa alın. Ardından içine kurutulmuş ya da taze olarak aldığınız melisa otunu belirtilen miktarda koyun ve bu şekilde yaklaşık 8-10 dakika demlenmesini sağlayın. Sonrasında ise süzüp afiyetle için.

Melisa oğul otu ne işe yarar?

Melisa otu, sakinleştirici özelliği ile bilinen limon kokulu şifalı bir bitkidir. Tarih boyunca özellikle ruhsal sorunların yatıştırılması için kullanılmıştır. Ayrıca hafıza ve öğrenme yetisini olumlu etkilediği bilinmektedir. Sınavlara hazırlanan öğrencilere konsantrasyon için önerilmektedir.

Melisa çiçeği hangisi?

Limon kokulu, ince yapraklı ve yumuşak tüylü beyaz çiçekli bir bitki olan melisa çiçeği vücutta sakinleştirici ve rahatlatıcı etkisiyle biliniyor. Melisa çiçeği genellikle çay olarak tüketiliyor ancak günümüzde kapsül, krem ve yağ olarak da karşımıza çıkıyor.

Günde kaç bardak melisa?

Melisa çayını günde yalnızca 2 fincan tüketmek yeterli olabilir. Melisa çayı öğleden önce veya öğleden sonra aç karnına içilmesi tavsiye edilir. Özellikle uyku sorunlarını ortadan kaldırıcı özelliğinden dolayı akşamları yatmadan önce melisa çayının aç karnına içilmesi önerilmektedir.

Taze melisa nasıl demlenir?

Malzemelerden de anlayabileceğiniz gibi melisa çayını demlemek aslında çok kolay. Bir su bardağı suyu kaynatıp bir bardağa alın. Ardından içine kurutulmuş ya da taze olarak aldığınız melisa otunu belirtilen miktarda koyun ve bu şekilde yaklaşık 8-10 dakika demlenmesini sağlayın.

Melisa çayının zararları var mıdır?

Tek başına ya da başka bitkilerle karıştırılarak tüketilebilir. Ancak fazla tüketimi baş ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı gibi yan etkilere neden olabilir.