Mahsuben hesaba yatan para ne demek?

İçindekiler:

  1. Mahsuben hesaba yatan para ne demek?
  2. Mahsuben ne demek hukuk?
  3. Mahsuplaşma ne demek?
  4. Parayı tahsil etmek ne demek?
  5. Hesabıma mahsuben ne demek?
  6. Muhasebede mahsuplaşma ne demek?

Mahsuben hesaba yatan para ne demek?

Mahsuben ödeme ne demek? Mal bedelinin kısmen veya tamamen başka bir mal ve/veya hizmet karşılığında elde edilen dövizlerle yapılan ödeme biçimi.

Mahsuben ne demek hukuk?

Ceza hukukunda mahsup, hüküm kesinleşmeden önce kişi özgürlüğünün kısıtlanması sonucunu doğuran tüm haller nedeniyle geçirilen sürelerin mahkum olunan cezadan indirilmesini ifade etmektedir (TCK m.63). ... Mahsubun şartları varsa her türlü özgürlük kısıtlaması cezadan indirilir.

Mahsuplaşma ne demek?

Mahsuplaşma Yönetmelikte “belirli bir zaman dilimi içinde gerçekleşen, üretim ve tüketimin birbirinden düşülmesi sonucu kWh cinsinden net üretim veya net tüketim değerinin bulunması işlemi olarak tanımlanmıştır” .

Parayı tahsil etmek ne demek?

Parayi tahsil eden ne demek? Birini bir şeyden yoksun bırakmak. Vermek. Eşit değer kazanmak.

Hesabıma mahsuben ne demek?

Mahsuben ödeme tanımı, anlamı Mahsuben : Hesaba geçirilerek, alacağa sayılarak, hesabına sayılmak üzere. ... Ödeme : Ödemek işi, tediye.

Muhasebede mahsuplaşma ne demek?

TDK sözlüğünde “mahsup etmek” fiili, “bir şeyi hesaba geçirmek ya da borcunu alacağından düşmek” şeklinde ifade edilir. Kelime anlamı olarak herhangi bir durumun hesap edilmesi ya da hesaplanması şeklinde kullanımı özellikle ticari faaliyetlerde yaygındır. Bu yüzden faturalarda ve ticari dokümanlarda sıkça kullanılır.