Saç kepeğinden nasıl kurtulunur?

İçindekiler:

  1. Saç kepeğinden nasıl kurtulunur?
  2. Temiz saçta kepek neden olur?
  3. Saç kaşıntısı nasıl kurtulurum?
  4. Şampuan değiştirmek saçta kepek yapar mı?
  5. Sirke kepeği yok eder mi?
  6. Şampuan değiştirmek saça zarar verir mi?
  7. Sabun bit yapar mı?

Saç kepeğinden nasıl kurtulunur?

Elma ya da üzüm fark etmez, sirke de kepek sorununu ortadan kaldırmada başta gelen isimlerden. Genişçe bir kabın içine ılık su doldurun, ardından içine sirke koyup karıştırın. Saçlarınızı güzelce yıkayıp duruladıktan sonra hazırladığınız bu sirkeli suyla da saçlarınızı güzelce durulayın.

Temiz saçta kepek neden olur?

Saçı az ya da çok yıkamak: Az yıkanan ve yağlanan saçta kepek oluşur ama bu, her kepekli saç pistir, yıkanmamıştır anlamına gelmez. Saçını az yıkayanlar yağlanma ve kepek sorunuyla daha çok karşılaşabilir. Öte yandan saçı sık sık şampuanlamak da kafa derisini tahriş edip kepeğe neden olabilir.

Saç kaşıntısı nasıl kurtulurum?

Elma sirkesi saç derisi kaşıntısı için oldukça etkilidir. Bakteri, mantar ve kepeği önler, saçın bakımını yapar. 5 yemek kaşığı su ile 1 tatlı kaşığı sirkeyi karıştırın. Saçınızı şampuanlayıp yıkayın ve başınıza bu sirkeli suyu sürün. 5-10 dakika bekletin, saçınızı güzelce yıkayın.

Şampuan değiştirmek saçta kepek yapar mı?

Şampuan değiştirmek, saçta kepek oluşmasının sebebi değildir ancak saç yapınıza uygun olmayan şampuan ya da bakım ürünü kullanmak kepek sorununa sebep olabilir. Bu sebeple, şampuan değişikliği yapmayı düşündüğünüz zaman saçınızın kepek yapması gibi bir endişeniz olmasın.

Sirke kepeği yok eder mi?

Kafamızın derisinde kepek oluşumunun en önemli sebebi parazit veya mantarlar olduğundan, bunları yok edecek, saçın ph seviyesini dengeleyecek sirkeye ihtiyacımız vardır. Elma sirkesi kepek için en ideal olanıdır. Sistemli kullanımda kısa sürede kepeğinizden anında kurtulacaksınız.

Şampuan değiştirmek saça zarar verir mi?

Saçlarınızın yapısında, ihtiyaçlarında ve güncel durumunda bir değişiklik olmadığı sürece, şampuanınızı değiştirmenize gerek yoktur. Aksine, gerek olmadığı halde şampuanınızı sıklıkla değiştirmek, saç derinizin doğal yağ ve nem dengesine zarar verebilir.

Sabun bit yapar mı?

Bitlenmek, toplumda yaygın olarak düşünüldüğü gibi kişisel hijyenin yetersiz olmasına veya aşırı temizliğe bağlı gelişen bir sorun değildir. Ayrıca saçlı deride ve vücutta şampuan ve sabun artıklarının kalması ile saçların ve vücudun aşırı yağlı olması da bitlenmeye neden olmaz.