Milli Eğitim Bakanlığına nasıl ulaşabilirim?

İçindekiler:

  1. Milli Eğitim Bakanlığına nasıl ulaşabilirim?
  2. Milli Eğitimin numarası kaç?
  3. Milli Eğitim Bakanlığı'nın numarası kaç?
  4. 4440632 ücretli mi?
  5. 147 neyin numarası tablet?
  6. Tablet için hangi numara aranır?
  7. Meb'in dağıttığı tabletler nasıl alınır?
  8. Cimer yardım başvurusu nasıl yapılır?
  9. Cimer tablet başvurusu ne zaman sonuçlanır?
  10. Cimer sonucu nasıl öğrenilir?
  11. Cimere kimin şikayet ettiğini nasıl öğrenebilirim?
  12. Cimer kaç günde cevap veriyor?
  13. Cimer e nasıl yazı yazılır?
  14. Cimer hangi saatlerde hizmet veriyor?
  15. Cimerin amacı nedir?
  16. Cimer ne işe yarar?
  17. Cimer hangi şikayetlere bakar?
  18. Cimer nasıl çalışıyor?
  19. Cimer ne gibi yardimlar yapiyor?

Milli Eğitim Bakanlığına nasıl ulaşabilirim?

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLETİŞİM MERKEZİ (MEBİM) Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi “444 0 632” (444 0 MEB) danışma hattı öğretmen odaklı hizmet verecek.

Milli Eğitimin numarası kaç?

İletişim Merkezine yurt içinden 444 0 632 kısa numarası ile ulaşılabilirken yurt dışından da +1122 numarası ile ulaşılabiliyor. MEBİM 147'ye başvuran vatandaşlarımıza 3 iş günü içinde (72 saat) cevap veriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın numarası kaç?

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´un talimatıyla, "MEBİM 147" hattı kaldırılarak yerine öğretmen, öğrenci ve veliler olmak üzere diğer vatandaşlara etkin ve kaliteli hizmet vermek amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi "444 0 632" telefon hattı kuruldu.

4440632 ücretli mi?

Ve Selçuk, ilk icraat olarak "MEBİM 147"" hattını kaldırdı. "MEBİM 147"" hattını kaldırdı, yerine ücretli "444 0 632" numaralı hattan danışma hizmeti verilecek. Genelde mevzuat bilgilendirmesi hizmeti verecek olan bu hizmette Veli-Öğrenci şikayetleri yer almıyor!

147 neyin numarası tablet?

İşte detaylar: MEB'den bedava bilgisayar tablet başvurusu yapmak için 444 0 632 nolu telefonu arayarak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın MEBİM adı altında ALO 147 numarası sizlere gerekli hizmetleri sunacak.

Tablet için hangi numara aranır?

Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla ücretsiz tablet almak isteyenler hangi numarayı arayacak sorusunun yanıtı belli oldu. Meb tablet başvurusu için numaralı telefonu arayarak tablet ihtiyacınız olduğunu iletebilir ve başvurunuz için destek isteyebilirsiniz. İşte detaylar.

Meb'in dağıttığı tabletler nasıl alınır?

Bazı belediyeler de tablet kampanyası düzenlemeye başladı. Belediyeler tarafından sağlanan tablet başvurusu için öğrenci adı soyadı, adresi bilgileri, veli bilgileri, okul sınıf bilgilerinin yazılması gerekiyor. İnternet üzerinden sağlanan başvuru formu tamamlandıktan sonra ücretsiz tablet başvuru işlemi gerçekleşiyor.

Cimer yardım başvurusu nasıl yapılır?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi. Acil Sağlık Yardımı ve Acil İhbarlarınız için Lütfen 112 veya 155'i arayınız. E-Devlet ile başvuru yapmak için tıklayınız. Lütfen annenizin , babanızın yada eşinizden herhangi birinin T.C.

Cimer tablet başvurusu ne zaman sonuçlanır?

Yapmış olduğunuz başvurular 30 gün içerisinde cevaplanmak durumundadır.

Cimer sonucu nasıl öğrenilir?

CİMER başvurularının sonuçlarını öğrenmek için iki yol izlenebilir. Bunlardan ilki CİMER'in numarası olan Alo 150 üzerinden bilgi almaktır. İkinci yol ise https://www.turkiye.gov.tr/cimer-basvuru-sorgulama adresine giriş yaparak başvuru sonucunuzu inceleyebilirsiniz.

Cimere kimin şikayet ettiğini nasıl öğrenebilirim?

Öncelikle siteye girerken ( www.cimer.gov.tr ) veya edevlet sitesi olan www.turkiye.gov.tr üzerinden kendi edevlet şifreniz ile giriş yapmalısınız, sağ taraftaki kısmından giriş yapmanız gerekiyor genelde ilk üye olacak olanlara cep onayı almaları gerekmektedir, daha sonra mobil cep telefonuna mesajdaki kodu ilgili ...

Cimer kaç günde cevap veriyor?

CİMER'e yapılan başvuru ne zaman sonuçlanır? Vatandaşlarımıza yaptıkları başvuruların sonucu veya yapılmakta olan işlemin durumu hakkında en geç 30 gün içinde gerekçeli olarak cevap verilmektedir. Bilgi Edinme Hakkı Kanununa göre yapılan başvurularda ise bu süre 15 iş günü olarak belirlenmiştir.

Cimer e nasıl yazı yazılır?

CİMER DİLEKÇESİ NASIL YAZILIR? CİMER'e yazılacak olan şikayet ve talep dilekçelerinde, öncelikli olarak gereksiz detaylara girmeden istenilen talep veya şikayet açık ve net bir şekilde yazılmalıdır. CİMER şikayet ve talep dilekçesinin anlaşılır olması, talep veya şikayetin daha hızlı sonuçlanmasını sağlayacaktır.

Cimer hangi saatlerde hizmet veriyor?

Cimer mesai saatleri 7 gün 24 saat şeklindedir. ALO 150 çağrı hattını istediğiniz zaman arayabilirsiniz. cimer portal üzerinden ise 7 gün 24 saat istediğiniz zaman başvurunuzu yapabilirsiniz.

Cimerin amacı nedir?

Ticari? CİMER (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi), yurttaşların talep, ihbar ve şikâyetlerini doğrudan cumhurbaşkanlığına iletebilmesi amacıyla 2015 yılında kurulan bir web servisidir. ... CİMER'e telefon ve mektupla da başvuru yapılması mümkündür.

Cimer ne işe yarar?

CİMER, 2002'den bu yana halkı iktidarın merkezine taşıyan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla, vatandaşlarımız tarafından Cumhurbaşkanlığına gönderilen her türlü istek, şikayet, ihbar ve görüş/önerileri değerlendirerek; başvurularının etkin, süratli ve doğru bir şekilde sonuçlandırılmasını ...

Cimer hangi şikayetlere bakar?

CİMER, vatandaşların özel ya da devlet kurumları ile ilgili istek, öneri ve şikayetlerini bildirdikleri dijital bilgi merkezidir. Son yıllarda faaliyete geçen CİMER'in kullanım oranında büyük bir yükselme meydana geldi. Vatandaşların kanıtlarına dayan tüm şikayetleri ile alakalı olarak somut adımlar atılıyor.

Cimer nasıl çalışıyor?

CİMER merkezinde doğrudan Cumhurbaşkanlığı'nın bulunduğu bir sistem çerçevesinde vatandaşların kamu yönetiminden şikâyetlerini sonlandıran ve istek ve önerilerini toplayarak onları çözüme ortak eden bir araçtır. Böylece kamu yönetiminin eylem ve işlemleri üzerindeki demokratik denetim mekanizmalarını güçlenmektedir.

Cimer ne gibi yardimlar yapiyor?

CİMER (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi), 20 Kasım 2006 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanarak faaliyete geçen, yurttaşların talep, ihbar ve şikâyetlerini doğrudan cumhurbaşkanlığına iletebilmesi amacıyla kurulan bir web servisidir.