Süresiz yayın ne demek?

İçindekiler:

  1. Süresiz yayın ne demek?
  2. Basılı yayın nedir?
  3. Basılı medya araçları nelerdir?
  4. Megapaper ne demek?
  5. Dönemsel yayınlar nelerdir?
  6. Süreli veya süresiz yayın çıkarmak için nereden izin alınmalıdır?
  7. Bölgesel süreli yayın nedir?
  8. Basın Kanunu Nedir?

Süresiz yayın ne demek?

Süresiz Yayınlar (Kitaplar, Ders Notları, Bildiri Özetleri vb.) Süresiz yayınlarda Üniversitemiz Yönetim Kurulu Kararı (Yayın Komisyonu) onayıyla basılma işlemi gerçekleşmektedir. Süresiz yayınlar, Yayın Komisyonun belirlediği yayın nosu kullanılarak kurumsal kimlik kazanmaktadır.

Basılı yayın nedir?

Basın-yayın (kitle iletişim araçları), günlük dilde radyo, televizyon, gazete, dergi gibi elektronik veya yazılı basın organlarını anlatmak için kullanılan bir terimdir. Tarihten gelen süreç içerisinde baktığımızda, toplumların aydınlanmasında, reaksiyon göstermesinde basının önemli bir rolü vardır.

Basılı medya araçları nelerdir?

Basılı Medya

  • Katalog.
  • Broşür.
  • Flyer.
  • Gazete - dergi ilanları
  • Outdoor (afiş, raket, billboard) çalışmaları
  • Indoor (stand ve iç mekan) görsel çalışmaları

Megapaper ne demek?

Megapaper: Dergilerin makale yaklaşımının gazete dizaynı ile birleştirildiği megapaper'lar genellikle gazetenin bilgilendirme işleviyle makalenin yorum özelliğini bir araya getirir.

Dönemsel yayınlar nelerdir?

DÖNEMSEL – SÜRELİ YAYINLAR Yayın Tarzı Açısından Süreli Yayınlar Basın Kanunundaki düzenlemeye göre dönemlik yayınlar; “belli aralıklarla yayımlanan gazete, dergi gibi basılmış eserler ile haber ajansları yayınları” olarak tanımlanmıştır (BK Md. 2/c).

Süreli veya süresiz yayın çıkarmak için nereden izin alınmalıdır?

Madde 7- Süreli yayınların çıkarılması için, kaydedilmek üzere yönetim yerinin bulunduğu yer Cumhuriyet Başsavcılığına bir beyanname verilmesi yeterlidir. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen kayıtlar alenidir.

Bölgesel süreli yayın nedir?

Bölgesel süreli yayın: Tek bir basınyayın kuruluşu tarafından basılan ve en az üç komşu ilde veya en az bir coğrafi bölgede yayımlanan süreli yayını, ... Haftalık veya aylık yayınlar, nerelerde dağıtıldığına bakılmaksızın ister yaygın, ister bölgesel olsun “yerel süreli yayın” olarak tescil edilir.

Basın Kanunu Nedir?

MADDE 1. - Bu Kanunun amacı, basın özgürlüğünü ve bu özgürlüğün kullanımını düzenlemektir. Bu Kanun basılmış eserlerin basımı ve yayımını kapsar.