Doğum yardımı başvurusu nereye yapılır?

İçindekiler:

  1. Doğum yardımı başvurusu nereye yapılır?
  2. Devlet memuru doğum parası nasıl alınır?
  3. Memurlar doğum yardımı alabilir mi?
  4. Memurlar doğum yardımı alıyor mu?
  5. Memur eşi doğum yardımı alabilir mi?
  6. Memur doğum parası ne zaman yatar?
  7. Memura verilen doğum yardımı ne kadar?

Doğum yardımı başvurusu nereye yapılır?

Bu dilekçenin adı Doğum Yardım Başvurusu Dilekçesi'dir. Dilekçeyi doldurduktan sonra başvurunuzu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müdürlüklerine ya da Sosyal Hizmet Merkezlerine yapabilirsiniz.

Devlet memuru doğum parası nasıl alınır?

Kamuda çalışanların durumu baba memur, anne ev hanımı ise başvurular babanın memuriyetinden dolayı çalıştığı kuruma başvurması gerekmektedir....
  1. Birinci çocuk için 300 TL,
  2. İkinci çocuk için 400 TL,
  3. Üçüncü ve sonraki çocukları içinse 600 TL tutarında bir defaya mahsus doğum yardımı ödemesi yapılmaktadır.

Memurlar doğum yardımı alabilir mi?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun “Doğum yardımı ödeneği” başlıklı 207 nci maddesi uyarınca: devlet memurlarından çocuğu dünyaya gelenlere 2500 gösterge rakamının aylık katsayısı ile çarpılması sonucu elde edilecek miktarda doğum yardımı ödeneği verilir.

Memurlar doğum yardımı alıyor mu?

Baba ve annenin T.C vatandaşı olması halinde doğum parasından faydalanmak için doğum parası verilmektedir. Baba memur ise doğum raporu ile birlikte çalıştığı kuruma başvurmalı; özel sektör çalışanı ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne başvurması gerekmektedir.

Memur eşi doğum yardımı alabilir mi?

Eşlerden birine iş akdi veya toplu sözleşme gereği yapılan doğum yardımı ödeneği daha yüksek ise, memur olan eşe ayrıca doğum yardımı ödeneği ödenmez, daha düşük ise yalnız aradaki fark ödenir. Mahkemelerce verilen ayrılık süresi içinde doğan çocuklar için bu yardım anaya verilir.

Memur doğum parası ne zaman yatar?

Doğum parası, başvurudan 55 gün sonra yatırılır. Örneğin Nisan aynın 1'inde doğum parası almak için başvuru yapan bir anne Mayıs ayının 25'inde doğum parasını teslim alır. Doğum parası, başvuru tarihini takip eden ayın 25. İnde PTT şubelerinden teslim alınır.

Memura verilen doğum yardımı ne kadar?

- MEMURA EN AZ 4330 TL: Aile yardımı hariç en düşük memur maaşı 4330 liraya çıkacak. Eş yardımı 409 TL 0-6 yaş çocuk yardımı 90, 6 yaş üstü çocuk yardımı ise 46 liraya çıkacak. 6 yaş altı 2 çocuğu olan, eşi çalışmayan memur aylık 589 lira alacak.