Philips ütü Kireç Temizleme nasıl yapilir?

İçindekiler:

  1. Philips ütü Kireç Temizleme nasıl yapilir?
  2. Limon tuzu ütüye zarar verir mi?
  3. Tefal Ultimate Autoclean 500 Kireç Temizleme nasil yapılır?
  4. Porçöz ütü temizleyici nasıl kullanılır?
  5. Anti Calc Tefal ne demek?
  6. Kazanlı ütü delikleri nasıl temizlenir?

Philips ütü Kireç Temizleme nasıl yapilir?

Işık söndüğünde ütünün fişini çekin ve tabanı yatay olacak şekilde lavabonun üzerinde tutun. Ütünüzdeki kireçli suyu boşaltma işlemine başlamak için Calc Clean düğmesine basılı tutun. Ütünün içindeki kireçli sıcak suyu boşaltana dek ütüyü ileri geri sallayın. Buhar deliklerinden sıcak su, buhar ve kireç çıkar.

Limon tuzu ütüye zarar verir mi?

2) Limon Tuzu Evdeki limon tuzunu kullanarak ütü kirecini temizleyebilirsiniz. ... Karışan ve eriyen limon tuzu olan suyu, ütünün su haznesine ekleyin. Ütüyü yüksek derecede çalıştırarak, kireçlerin dökülmesini sağlayın.

Tefal Ultimate Autoclean 500 Kireç Temizleme nasil yapılır?

Doğal yöntemlerle kireci sökmek istiyorsanız ütünüzün kazanına yarım çay bardağı sirke ve üstünü su ile yarı yarıya dolacak kadar su ile doldurup çalıştırınız. Ütünüz en yüksek ısı modundayken buhar düğmesine ara ara basarak içerisindeki su-sirke karışımının bitmesini sağlayınız.

Porçöz ütü temizleyici nasıl kullanılır?

Yarım şişe ürünü (200 ml) ütünüzün su haznesine doldurunuz. Yine aynı miktardaki suyu ütünüzün su haznesine taşmayacak şekilde ilave ediniz ve sonrasında 1-2 dakika kadar bekleyiniz. Ütüyü çalıştırmadan, buhar düğmesine veya kireç çözme düğmesine basarak temizleyici sıvının ütü tabanından akmasını sağlayınız.

Anti Calc Tefal ne demek?

"anti-calc" (kireç önleyici) gösterge ışığı yanıp söndüğünde kartuşu değiştirebilirsiniz. Çamaşırların üzerinde su izleri beliriyor. Ütü masanız ekstra büyük bir rezervuarla donatılmış bir ütüyle kullanıma uygun olmadığı için üzeri ıslanmıştır. Delikli çelik ağdan yapılmış bir ütü masası kullanmanızı öneriyoruz.

Kazanlı ütü delikleri nasıl temizlenir?

Buhar Deliklerinin Temizlenmesi Bezi beyaz sirkeye batırmanız, bu işlemi daha etkili şekilde yapmanızı sağlayabilir. Ardından su haznesinin yaklaşık üçte ikilik kısmını suyla doldurup ütüyü en yüksek ısı ayarında çalıştırın. Aralıklarla buhar düğmesine basarak delikleri, kalan kireç ve sirke kalıntılarından arındırın.