Sol memede ağrı icin hangi doktora gidilir?

İçindekiler:

  1. Sol memede ağrı icin hangi doktora gidilir?
  2. Erkekte sol memede ağrı neden olur?
  3. Memede ele gelen kitle nedir?
  4. Memede şişlik neyin belirtisi?
  5. Memede kitle nasıl tedavi edilir?
  6. Memede sertlik ne anlama gelir?

Sol memede ağrı icin hangi doktora gidilir?

MEME AĞRISI İÇİN HANGİ BÖLÜME/DOKTORA GİDİLİR? Meme ağrısı için hastanelerin Genel Cerrahi (Hariciye) polikliniklerine/doktoruna başvurulması gerekir.

Erkekte sol memede ağrı neden olur?

Erkeklerde meme ağrısının nedeni çoğunlukla meme dokusundaki sorunlardan kaynaklanmaktadır. Öte yandan erkeklerde meme ağrısının kas gerginliğinden kiste kadar çeşitli nedenleri olabilir. Bazı nedenler tedavi gerektirebilirken bazıları ise genellikle zararsızdır ve kendi kendine geçebilir.

Memede ele gelen kitle nedir?

Memede ele gelen kitle birden fazlaysa veya her iki memede de ele geliyorsa bunlar daha çok kist veya fibroadenomdur. Kist ve fibroadenomlar zaman zaman hafif ağrılar da yapar. Bazen ele gelip bazen kaybolan kitleler de çoğunlukla önemsizdir.

Memede şişlik neyin belirtisi?

Göğüslerde yer alan süt kanallarının tıkanması sonucu gelişen iltihaplanma, memede kızarıklık ve şişlik yaratabilir. Virüs, bakteri ya da mantar kökenli bir enfeksiyon hastalığına işaret eden memede iltihap durumunda mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Memede kitle nasıl tedavi edilir?

Muayenede ağrısız, yuvarlak ve sert kıvamda kitle ele gelir. Bazen kitlenin üzerinde çekinti, morarma görülebilir. Muayene bulgusu olarak kanserle en sık karışan lezyonlardan biridir. Bu nedenle, memesinde kitle veya değişiklik fark eden kadınlar hemen doktora başvurmalı ve bu kitlenin ne olduğu araştırılmalıdır.

Memede sertlik ne anlama gelir?

Memenin diğer kısımlarına veya diğer memenin aynı bölgesindeki göğüs dokusuna göre farklı hissedilen şişlik, kabarıklık, sertlik ya da yumruya memede kitle denir. Memede kitle oluşumunun farklı nedenleri vardır. Çoğu kitle kanser değildir ve kanser için herhangi bir risk oluşturmaz.