Kalıp gibi yoğurt nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kalıp gibi yoğurt nasıl yapılır?
  2. Tencerede taş gibi yoğurt nasıl yapılır?
  3. Tencerede kalıp gibi yoğurt nasıl mayalanır?
  4. Evde yapılan yoğurt neden ekşi olur?
  5. Tatlı yoğurt mayası nasıl yapılır?

Kalıp gibi yoğurt nasıl yapılır?

Kalıp gibi yoğurt yapmanın bir başka sırrı, farklı süt çeşitlerini birlikte kullanmak. Sütünüzün yarısını manda, yarısını keçi sütü, kalanını ise inek sütü olarak tercih ederseniz daha kıvamlı bir yoğurt elde edersiniz. Tüm bu püf noktalarından sonra yoğurdunuzu artık afiyetle tüketebilirsiniz!

Tencerede taş gibi yoğurt nasıl yapılır?

1 tahta kaşığı yoğurdumuzu direkt tencereye koyalım bir iki karıştıralım içinde erisin. Sonra kapatalım 3-4 saat kadar bekletelim kontrol edip buzdolabına kaldıralım. Bir gün beklesin kaşık değdirmeyin. Bekledikçe çıkan suyu alıp dökelim.

Tencerede kalıp gibi yoğurt nasıl mayalanır?

Süt güzelce karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağını kapatmadan ( üzerine kaşık bırakabilirsiniz örtü gelmesin diye ) sarılır. Yoğurt sulu olmasın diye üzerine temiz bir bez kapatıp çok bastırmadan kenarları sarkacak şekilde bir tepsinin içinde 1 gün bekletiyorum ben dolapta böyle daha kalıp gibi oluyor.

Evde yapılan yoğurt neden ekşi olur?

Ev yoğurdu içerisinde herhangi bir katkı maddesi olmadığı ve taze sütten yapıldığı için hazır yoğurtlara nazaran daha çabuk bozulur ve ekşir. ... Yoğurt mayaladığınız maya kültürünüz ekşiyse ve bozulmuşsa, bu mayadan elde ettiğiniz yoğurt ekşi olur ya da çabuk bozulmaya meyillidir.

Tatlı yoğurt mayası nasıl yapılır?

mayalık 1 kaşık yoğurt kaseye alınır içine biraz sütten ilave edilip çözülür, süte ilave edilip bir defa karıştırılıp sallamadan götürülüp sıcak bir yere konur ,üzerini ben battaniye ve montla kapatıyorum, gece mayalayıp sabah kaldırıyorum, dolaba bir gün daha dinlendiriyorum.Dolaba kaldırdığınızın akşamıda ...