Konsolosluk randevusu nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Konsolosluk randevusu nasıl alınır?
  2. Vize takibi nasıl yapılır?
  3. Konsolosluk ta ne yapılır?
  4. Konsolosluk Çağrı Merkezi ne iş yapar?
  5. Istanbul Bulgaristan Konsolosluğu Randevu nasıl alınır?
  6. Konsolosluğa randevusuz gidilir mi?
  7. Vize sonucu kaç günde belli olur?
  8. Fransa vize takibi nasıl yapılır?
  9. Büyükelçi ne kadar maaş alır?
  10. Konsolosluk nereye şikayet edilir?
  11. Konsolosluk nedir nasıl olunur?
  12. Istanbul Bulgaristan konsolosluğu ne zaman açılacak?
  13. Bulgar konsolosluğundan randevu nasıl alınır?
  14. Almanya vize başvurusu alıyor mu?
  15. Fransa işçi vizesi kaç günde çıkar?

Konsolosluk randevusu nasıl alınır?

Tüm Konsolosluk işlemleri Başvuruları Sadece Randevu Almak Suretiyle Kabul Edilmektedir. Randevular www.konsolosluk.gov.tr adresinden alınabilmektedir. (Randevu alırken nüfus cüzdanında T.C kimlik numarası olması şarttır. T.C kimlik numarası bulunmayan kimliklerin müracaattan önce değiştirilmesi gerekmektedir.)

Vize takibi nasıl yapılır?

Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.

Konsolosluk ta ne yapılır?

Konsolos veya konsolosluk memuru, yabancı ülkelerde temsil ettikleri ülke adına resmi işlemleri yürüten görevlileri tanımlamak için kullanılan mesleki tabirdir. Konsoloslar; temsil ettikleri ülkenin ticari, sınai ve vatandaşlık işlemlerini yerine getirmekle yükümlüdürler.

Konsolosluk Çağrı Merkezi ne iş yapar?

7 gün 24 saat arayabilirsiniz. Konsolosluk Çağrı Merkezi'ni arayan vatandaşlarımız, askerlik, pasaport, nüfus, evlenme, vatandaşlık, noterlik gibi konsolosluk işlemlerinin yanısıra, vize, seyahat uyarıları gibi çok çeşitli konularda yönelttikleri sorulara cevap alabilmektedirler.

Istanbul Bulgaristan Konsolosluğu Randevu nasıl alınır?

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı web sitesinde yer alan e-pasaport başvuru bölümünden randevu alınabilir. E-pasaport başvurusu "ebds.perfectbg.com" adresinden gerçekleştirilebilir.

Konsolosluğa randevusuz gidilir mi?

Bu servislerde işlem yaptırmak isteyenlerin konsolosluğa gelmeden önce mutlaka randevu almaları gerekmektedir. Randevusuz gelenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

Vize sonucu kaç günde belli olur?

Vize başvurusu normal koşullarda başvuru işleminin tamamlanmasından sonraki 5 gün içinde sonuçlanır. (iDATA Kadıköy, Bursa ve Trabzon şubelerinden yapılan başvurular için 2 iş günü eklemek gerekmektedir.) Türkiye dışındaki bazı ülke vatandaşları için vize işleminin sonuçlanma süresi yaklaşık 15 gündür.

Fransa vize takibi nasıl yapılır?

İnternet üzerinden: vize başvuru takip modülüne tıklayarak erişebilirsiniz: vize başvurunuzu çevrimiçi takip edin. Bu hizmete erişmek için doğum tarihinizle birlikte, Vize Başvuru Merkezi'nde tarafınıza verilen fatura / makbuzda bulunan Referans Numarasını kullanın.

Büyükelçi ne kadar maaş alır?

Büyükelçilerin maaşları ülkeden ülkeye değişse de 30 Amerikan Doları maaş alırlar. Kamu personeline tanınan haklardan Büyükelçiler de yararlanmaktadır. Büyükelçiler, çalışmakta oldukları ülkenin ekonomik durumuna ve yaşam standartlarına paralel olarak maaş alırlar.

Konsolosluk nereye şikayet edilir?

'+ 29 29' numaralı hattan, 7/24 aralıksız çalışan Konsolosluk Çağrı Merkezi üzerinden alınan şikâyetler, aynı anda Dışişleri Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlar ve Emlak Genel Müdür Yardımcılığı ve ilgili ülkedeki Türk misyonuna iletiliyor. Gerekli görülmesi hâlinde karşı ülke makamlarıyla paylaşılıyor.

Konsolosluk nedir nasıl olunur?

Adayların en az üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren ve bu meslek ile ilgili olan lisans bölümlerinden mezun olması aranan eğitim şartıdır. KPSS yani Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş ve ilan edilen puan türünden istenen en az puanı almış olmak da gereken şartlar arasındadır.

Istanbul Bulgaristan konsolosluğu ne zaman açılacak?

Bulgaristan Konsolosluğu randevu için 02 ,02 numaralı hattı arayarak randevu talebi yapabilirsiniz....Bulgaristan Konsolosluğu Çalışma Saatleri.
BULGARİSTAN KONSOLOSLUĞU ÇALIŞMA SAATLERİİSTANBUL
Açılış Saati:09:00
Kapanış Saati12:30

Bulgar konsolosluğundan randevu nasıl alınır?

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı web sitesinde yer alan e-pasaport başvuru bölümünden randevu alınabilir. E-pasaport başvurusu "ebds.perfectbg.com" adresinden gerçekleştirilebilir.

Almanya vize başvurusu alıyor mu?

Almanya Vize İstiyor Mu? Almanya Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahiplerinin ülkeye girmesi için vize talep ederken, Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaport ve Diplomatik (Siyah) Pasaport sahiplerinin 180 gün içerisinde 90 gün kadarlık bir sürede vizesiz giriş yapabilmesine izin vermektedir.

Fransa işçi vizesi kaç günde çıkar?

Fransa Vizesi Kaç Günde Çıkar? Fransa'ya seyahat etmek isteyen kişilerin belgeleri doğru ve eksiksiz bir şekilde teslim etmeleri koşuluyla ortalama 15 iş günü içerisinde vize işlemleriniz tamamlanıp vizenizi alabilirsiniz. Turistik vizeler de bu işlem 3-7 iş günü arasında gerçekleşmektedir.