Bipolar bozukluk neden ortaya çıkar?

İçindekiler:

  1. Bipolar bozukluk neden ortaya çıkar?
  2. Bipolar nasıl bir hastalıktır?
  3. Bipolar hastaları çocuk yapabilir mi?
  4. Mani atağı ne kadar sürer?
  5. Bipolar hastalığının tedavisi ne kadar sürer?

Bipolar bozukluk neden ortaya çıkar?

Stresli durumlar veya yaşanan travmalar genellikle bipolar bozukluğu tetikleyici unsurlar arasında yer almaktadır. Bunlar; bir ilişkinin bitişi, fiziksel, cinsel veya duygusal istismar, yakın bir aile üyesinin ya da çok sevilen birinin ölümü veya beyin travmaları da bipolar bozukluğu tetikleyebilir.

Bipolar nasıl bir hastalıktır?

Bipolar bozukluk uzun süreli ve karmaşık bir duygudurum hastalığıdır. Bu rahatsızlıkta manik, hipomanik ve depresif ataklar ortaya çıkar. Ataklar sırasında da hafif ancak çeşitli belirtiler ile bipolar bozukluk kendisini gösterebilir. Bipolar bozukluk tıbbi olarak manik depresif olarak da adlandırılır.

Bipolar hastaları çocuk yapabilir mi?

Hastalığın, bebeğinize geçme şansı vardır; ancak bu, hamilelik için kesin bir endişe nedeni değildir. Bipolar bozukluğunuz varsa ve bir bebek sahibi olmak istiyorsanız, gebelik zamanınızı doktorunuz ile görüşerek belirlemeniz, hastalığı ve süreci yönetebilmeniz açısından daha yararlı olacaktır.

Mani atağı ne kadar sürer?

İlk on yılın ardından, hastalık dönemleri arasında ortalama süre yaklaşık 1–2 yıldır. Bozukluk tedavi edilmezse, ortalama bir mani dönemi birkaç ay sürebilir. Tedavi edilmeyen depresyon döneminin süresi ise en az 6 aydır.

Bipolar hastalığının tedavisi ne kadar sürer?

İlk on yıldan sonra, hastalık dönemleri arasında ortalama süre yaklaşık 1–2 yıldır. Bipolar bozukluk tedavi edilmezse, ortalama bir mani dönemi birkaç ay sürebilir.